anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Şeful de la Jandarmerie vrea să fie director adjunct la „Cuza”. Cât va câştiga?

GALERIE
Mircea_Tulica_Jandarmeria-Iasi
 • Mircea_Tulica_Jandarmeria-Iasi
- +

Mircea Tulică, unul dintre cei mai longevivi şefi de instituţie din Iaşi, s-a clasat primul la concursul de profil de la Universitate. Informaţii neoficiale anterioare îl indicau pe acesta ca viitor „numărul doi” în Jandarmeria Română.

 

Mircea Tulică, unul dintre cei mai longevivi şefi de instituţie din Iaşi, s-a înscris la un concurs organizat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” pentru ocuparea funcţiei de director general administrativ adjunct al instituţiei de învăţământ superior. Postul este unul cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată. La concurs s-au înscris patru candidaţi, iar după prima probă, cea scrisă, Tulică a obţinut cel mai mare punctaj - 90 de puncte. A fost declarat admis şi urmează să susţină interviul, alături de un singur alt candidat: din cei 4 unul a luat o notă prea mică la proba scrisă, iar altul nu s-a prezentat. Interviul va avea loc pe data de 14 ianuarie.

Contactat telefonic, şeful Jandarmeriei Iaşi, care ocupă această funcţie de 16 ani, a precizat că „este o opţiune personală” şi nu doreşte să ofere amănunte despre intrarea în cursă pentru acest post. Decizia sa pare una stranie, în contextul în care presa naţională îl dădea ca fiind cel care ar putea prelua o funcţie importantă la Bucureşti. În urmă cu câteva luni, el era în cărţi pentru a prelua un post de inspector general, urmând să devină numărul doi în cadrul Jandarmeriei Române. Mircea Tulică este cumătrul primarului Mihai Chirica, acesta din urmă fiind naşul unuia dintre copiii săi.

„Ziarul de Iaşi” a consultat o serie de experţi în domeniul organizării concursurilor pentru ocuparea posturilor în administraţia publică, care au confirmat că nu au existat condiţii restrictive pentru concursul de ocupare a postului de director general administrativ adjunct la UAIC, la care s-a înscris şeful Jandarmeriei din Iaşi. Există însă o serie de mici neconcordanţe: concursul a fost limitat pentru cei cu studii economice, juridice sau administrative, însă unele solicitări din tematica concursului implică cunoştinţe de inginerie, precum urmărirea în timp a construcţiilor.

Conform informaţiilor din universitate, directorul general administrativ adjunct de la o universitate are un salariu care porneşte de la 11.000 de lei brut. La acesta se mai poate adăuga un spor de 1.000 de lei, dacă persoana respectivă are doctoratul susţinut în domeniu postului, un spor de 25% dacă obţine gradaţie de merit şi o creştere cu 30% a venitului care se stabileşte direct prin decizia rectorului, în funcţie de nivelul şi grila de salarizare stabilită deja în universitate. Dacă directorul general administrativ adjunct se implică (iar fişa postului presupune, în unele situaţii, acesta lucru) în coordonarea, gestionarea şi implementarea proiectelor europene derulate de universitate, conducerea UAIC are dreptul de a acorda un alt spor salarial de 50%. Ceea ce înseamnă că, la nivel maximal este posibil, dar improbabil, cel puţin din primii ani de la angajare, ca actualul şef al Jandarmeriei din Iaşi să aibă un salariu brut la UAIC de peste 23.000 de lei.

Sursele noastre au explicat că astfel de funcţii, chiar dacă sunt din bani publici, se negociază. „Nu cred că poate fi vorba de angajarea pe poziţia asta fără ca veniturile să fie de măcar 10.000 de lei net, pe lună”, au explicat sursele citate. Acesta nu este primul om din sistem care s-ar angaja la UAIC. „Ziarul de Iaşi” a scris în 2019 despre cum Costel-Sorin Chiru, pensionat în 2017, care a activat în cadrul Biroului Economic al IPJ, a devenit şef al auditorilor de la UAIC.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.