anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

SEMAFORIZARE ÎN 3 TIMPI între Octav Băncilă şi Păcurari din acest weekend

GALERIE
pasaj
 • pasaj
- +

Începând de vineri, 15 ianuarie, municipalitatea ieşeană va aplica măsuri de descongestionare a traficului în zona intersecţiei Pasajul Octav Băncilă – Str. Păcurari, prin adaptarea timpilor de semaforizare. Modificările vor fi testate în acest weekend, urmând ca de luni, 18 ianuarie, intersecţia să funcţioneze după noii parametri.

„Există o solicitare foarte mare, în special după ora opt, pentru virarea spre stânga dinspre zona centrală către zona Alexandru cel Bun – Dacia, iar acest lucru se petrecea într-o intersecţie semaforizată în doi timpi, în care virajul spre Dacia se făcea într-un interval de doar 10 secunde, perioadă în care nu treceau mai mult de 4 – 5 autoturisme. Practic, într-un ciclu total al intersecţiei, de circa 110 secunde, se adunau maxim 10 autoturisme, toate cu solicitarea de a face viraj spre stânga, dinspre Păcurari – Centru”, a arătat primarul interimar Mihai Chirica.

Conform analizelor făcute, a reieşit că prioritară este circulaţia dinspre Păcurari către Centru, cu cel mai mare angajament de trafic. O parte din maşini, în proporţie de circa 10%, fac şi virajul spre dreapta, pe Pasaj. Prioritară este şi circulaţia dinspre Centru spre Păcurari, dar un număr mai mare de maşini fac viraj de stânga, spre Dacia, decât maşinile care intenţionează să facă viraj de dreapta, dinspre Păcurari către Dacia.

Prin urmare, am decis să facem o intersecţie în trei timpi. Astfel, timpul principal va fi cel pe direcţia dinspre Păcurari spre Centru, cu posibilitate de viraj spre dreapta (zona Dacia), dar fără verde intermitent, pentru că face un blocaj interminabil asupra maşinilor care se aliniază şi vor să facă dreapta. Acest timp va fi de minim 50 de secunde, la care se adaugă 6 secunde de galben necesare degajării intersecţiei. Timpul doi, cel care creează fluxul de circulaţie dinspre Dacia către Păcurari, cu o durată iniţială de 32 de secunde, care lăsa 7 secunde neocupate de cerere de maşini, va fi diminuat la 25 de secunde, plus 6 secunde de galben. Noutatea va fi durata timpului trei, care defineşte virajul de stânga dinspre Centru către Alexandru cel Bun – Dacia, durată ce va fi stabilită la 25 de secunde, plus 6 secunde de galben. Pentru cei care vin dinspre Păcurari – Centru spre Păcurari capăt, pe prima bandă, în dreptul trecerii de pietoni avem un semafor suplimentar care creează culoarea verde pentru pietoni la comandă. Astfel, pietonii vor putea traversa intersecţia în 22 de secunde, dar doar după ce întreaga intersecţie îşi încheie ciclul de cel puţin 75 de secunde. Pentru a proteja autovehiculele care vor circula pe prima bandă cu verde intermitent vor fi montate limitatoare de bandă pe dunga continuă. Cred că în felul acesta vom reuşi să facem intersecţia mult mai funcţională”, a declarat Mihai Chirica.

curierul-iasi.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.