anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Semestrul I se va prelungi până la finalul lunii ianuarie 2022

GALERIE
scoli inchise
 • scoli inchise
- +

Vacanţa forţată de 2 săptămâni în care vor intra de luni toţi elevii, de la grădiniţă şi până la liceu, şi care este discutată astăzi la Cotroceni nu va “micşora durata primului semestru”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. Potrivit surselor Edupedu.ro, semestrul I se va prelungi în luna ianuarie 2022 cu durata acestei vacanţe forţate, iar semestrul al II-lea va fi decalat, urmând a debuta la final de ianuarie – început de februarie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi pentru Edupedu.ro, că celor “care întreabă de ce este preferabilă o vacanţă suplimentară, fără a se micşora durata primului semestru, în loc de intrare în online (probabil aceiaşi care nu au auzit de importanţa echităţii în educaţie) le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României! În Bucureşti, spre exemplu, avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) şi tot mai apar probleme”.

Cum arată în prezent structura anului şcolar 2021-2022 – nemodificată:

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)

 • Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
 • Vacanţă pentru învăţământ preşcolar şi primar: 25 – 31 octombrie 2021.
 • Vacanţă de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

 • Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022.
 • Programul “Şcoala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare).
 • Vacanţa de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.
 • Vacanţa de vară: din 11 iunie 2022 şi până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului şcolar 2022 – 2023

Cititi materialul integral pe edupedu.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moscova taie punţile

Lucian DÎRDALA

Moscova taie punţile

Câtă vreme nu este decisiv învinsă pe câmpul de luptă, iar acest scenariu este greu de imaginat într-un război purtat doar cu Ucraina (fie ea şi înarmată de Occident), Rusia nu va negocia asupra „teritoriului naţional”. Ideea că angrenarea Rusiei într-un război de uzură, lipsit de victorii şi generator de costuri umane şi materiale, ar conduce la înmuierea Kremlinului în materie de teritorii era problematică dintru început - acum, ea nici nu mai poate fi luată în calcul.

opinii

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

Viitorul memoriei

Bogdan ILIESCU

Viitorul memoriei

„Nothing is ever really lost to us as long as we remember it.” (Nimic nu e complet pierdut câtă vreme ni-l putem aminti.) L.M. Montgomery

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Grigore ILISEI

Bogdan Bârleanu - poftire la un ospăţ al spiritului şi inefabilului

Bogdan Bârleanu trăieşte timpul deplin al slujirii artei. Sigur, nu-i ceva nou în existenţa sa de artist. Rostirea în limbajul plasticii a fost şi este, în chipul cel mai firesc, raţiunea sa de a fi. Dar acum, mai mult poate decât oricând, viaţa lui Bogdan Bârleanu curge în albia picturii. 

pulspulspuls

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Povestea pe scurt a doi imobiliari din Iaşi: unul are o jenă financiară, iar celălalt tocmai a luat o chelfăneală pe cinste

Spun surse din târg, care stau cu urechea lipită de caldarâmuri rezidenţiale şi ascultă cu atenţie vuietul pieţei imobiliare, că este jale mare printre developerii din târg şi că unii dintre ei sunt pe marginea prăpastiei în timp ce alţii sunt pe tobogan la vale chiuind ca Pintea haiducul care se aruncă de pe stânci. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.