Semestrul I se va prelungi până la finalul lunii ianuarie 2022
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 04.12.2021

Semestrul I se va prelungi până la finalul lunii ianuarie 2022

GALERIE
scoli inchise
 • scoli inchise
- +

Vacanţa forţată de 2 săptămâni în care vor intra de luni toţi elevii, de la grădiniţă şi până la liceu, şi care este discutată astăzi la Cotroceni nu va “micşora durata primului semestru”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu. Potrivit surselor Edupedu.ro, semestrul I se va prelungi în luna ianuarie 2022 cu durata acestei vacanţe forţate, iar semestrul al II-lea va fi decalat, urmând a debuta la final de ianuarie – început de februarie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi pentru Edupedu.ro, că celor “care întreabă de ce este preferabilă o vacanţă suplimentară, fără a se micşora durata primului semestru, în loc de intrare în online (probabil aceiaşi care nu au auzit de importanţa echităţii în educaţie) le răspund că din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie să se poată asigura minimum 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României! În Bucureşti, spre exemplu, avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) şi tot mai apar probleme”.

Cum arată în prezent structura anului şcolar 2021-2022 – nemodificată:

Semestrul I (14 săptămâni de cursuri)

 • Cursuri: 13 septembrie 2021 – 22 decembrie 2021.
 • Vacanţă pentru învăţământ preşcolar şi primar: 25 – 31 octombrie 2021.
 • Vacanţă de iarnă: 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.

Semestrul al II-lea (20 de săptămâni de cursuri)

 • Cursuri: 10 ianuarie – 10 iunie 2022.
 • Programul “Şcoala Altfel”: în perioada 8 – 14 aprilie (interval în care se pot organiza fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare).
 • Vacanţa de primăvară: 15 aprilie 2022 – 1 mai 2022.
 • Vacanţa de vară: din 11 iunie 2022 şi până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului şcolar 2022 – 2023

Cititi materialul integral pe edupedu.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.