Semiluna Roşie dezminte că elicopterul care a aterizat forţat în Iran şi în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi a fost găsit de echipele de căutare

duminică, 19 mai 2024, 22:01
1 MIN
 Semiluna Roşie dezminte că elicopterul care a aterizat forţat în Iran şi în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi a fost găsit de echipele de căutare

Elicopterul care a aterizat forţat în Iran şi în care se afla preşedintele Ebrahim Raisi a fost găsit de echipele de căutare, a anunţat televiziunea de stat, citată de The Guardian. Informaţia a fost însă infirmată de Semiluna Roşie.

La câteva minute după ce televiziunea de stat a anunţat că elicopterrul a fost găsit şi că deocamdată nu există date actualizate cu privire la starea celor aflaţi la bord, Semiluna Roşie a comunicat că informaţia nu este adevărată şi căutările continuă.

Citiți și: Ebrahim Raisi, președintele Iranului, implicat într-un accident de elicopter. Cine va asigura interimatul în cazul incapacităţii?

Oficialii iranieni au vorbit cu două persoane care se aflau în acelaşi elicopter cu preşedintele Ebrahim Raisi, a declarat vicepreşedintele iranian pentru afaceri executive Mohsen Mansouri pentru agenţia semi-oficială de presă FARS.

Ei spun că au luat contact „de mai multe ori” cu un pasager şi cu un membru al echipajului de zbor la scurt timp după prăbuşire, ceea ce indică faptul că incidentul „nu a fost grav”, a declarat Mansouri.

Citiți și: Ayatollahul Ali Khamenei, mesaj pentru iranieni: Rugaţi-vă pentru Ebrahim Raisi

Trei elicoptere zburau pe aceeaşi rută înainte ca două să piardă contactul cu elicopterul lui Raisi, a declarat Mansouri.

„Ministerul Comunicaţiilor şi alte agenţii de securitate au identificat zona incidentului pe o rază de 2 kilometri. Din cauza condiţiilor meteorologice, accesul în zonă este dificil”, a spus el.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii