Şemineul - variantă pentru o schimbare a interiorului casei!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

Şemineul - variantă pentru o schimbare a interiorului casei!

GALERIE
semineu
  • semineu
- +

Reamenajarea locuinţei poate fi doar simplă dorinţă de a te bucura de ceva nou, de o culoare mai vie pentru dormitor, de un nou parchet în sufragerie sau de o mobilă modernă pentru bucătărie sau de ce nu, de un şemineu. 

Şemineul este din nou privit ca piesă centrală în încăperea în care este amplasat, Şi de cele mai multe ori acesta este construit în living. Se pare că oamenii îşi aranjează mobilierul în aşa fel încât punctul de atracţie să fie spaţiul pentru foc (chiar dacă sunt perioade din an când şemineul este inactiv) în jurul căruia se pot aduna pentru a petrece timp împreună. Chiar şi cei care stau la bloc se pot bucura de prezenţa unui şemineu în apartamentul lor, chiar dacă nu de un şemineu pe lemne.
 
Specialiştii s-au gândit şi la dorita celor care stau la bloc şi au scos pe piaţă şeminee electrice sau şemineele pe bioetanol. Este adevărat că nu au acelaşi efect ca un şemineu adevărat cu coş de fum, însă este în pas cu moda. Iar în ultimă instanţă asta ne dorim, nu? Originile construcţiei de şeminee sunt foarte îndepărtate şi, cu toate acestea, şemineul rămâne un element aflat mereu pe lista tendinţelor în amenajări interioare. Dublul rol – funcţional şi decorativ - dar şi aerul aristocratic pe care un astfel de sistem de încălzire îl imprimă întregii case, fac din el o alegere spre care se îndreaptă tot mai mulţi arhitecţi şi proprietari de case. Şemineul a devenit un simbol al confortului şi al eleganţei, însă începuturile acestui tip de construcţie interioară au fost modeste. Strămoşul şemineului, aşa cum îl cunoaştem în prezent, datează din epoca medievală, când era folosit ca sistem de încălzire şi sursă de foc pentru prepararea mâncării şi încălzirea apei menajere. Stilul rustic, fie că vorbim de design interior, fie că vorbim de aspectul exterior, este unul cu o personalitate puternică şi emană un aer primitor. Naturaleţea sa este dată de designul simplu, neîncărcat şi de materialele folosite, cu predilecţie lemnul şi piatra, în perfectă armonie cu mediul înconjurător.
 
Stilul rustic în amenajarea unei locuinţe nu poate fi obţinut în totalitate fără construcţia unui şemineu. în construcţia şemineelor rustice se folosesc în general cărămidă, piatră, piatră cioplită, lemn masiv îmbătrânit, în general elemente naturale ce sunt îmbinate cu măiestrie pentru a completa frumuseţea încăperii. Deoarece şemineul este deseori numit „inima casei“ designul acestuia trebuie să determine căldură şi confort, astfel că un design rustic ar fi alegerea perfectă, deoarece îndeplineşte ambele condiţii.
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa future.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.