Semnătură de 5,2 milioane de lei la CJ. Primul credit merge la deşeuri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 04.12.2020

Semnătură de 5,2 milioane de lei la CJ. Primul credit merge la deşeuri

GALERIE
semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop, gabriela anton, venera vlad11-2semnare credit BERD CJ5-2semnare credit BERD CJ, alin aivanoaei, victorel lupu, james hyslop, venera vlad1-3semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop4-2semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop9-2semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop
 • semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop, gabriela anton, venera vlad11-2
 • semnare credit BERD CJ5-2
 • semnare credit BERD CJ, alin aivanoaei, victorel lupu, james hyslop, venera vlad1-3
 • semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop4-2
 • semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop9-2
 • semnare credit BERD CJ, victorel lupu, james hyslop
- +

 Cele 5,2 milioane euro sunt destinaţi cofinanţării lucrărilor de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, proiect care urmează să se finalizeze în acest an. CJ se gândeşte deja la un nou credit, destinat axelor judeţene de transport ce traversează judeţul 

Abia a încheiat primul său contract de credit, şi Consiliul Judeţean se gândeşte deja la al doilea. Preşedintele interimar al CJ, Victorel Lupu, şi directorul de infrastructură municipală şi mediu din cadrul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), James Hyslop, au semnat ieri contractul prin care instituţia judeţeană a împrumutat 5,2 milioane euro. Suma este destinată cofinanţării lucrărilor de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor, proiect care urmează să se finalizeze în acest an.

 
 
Dacă nu greşesc, este primul împrumut din istoria CJ. Am vrea ca acesta să reprezinte un început. Am demarat discuţiile cu BERD pentru încă o sumă, destinată modernizării drumurilor judeţene. BERD este o instituţie financiară de un deosebit prestigiu şi cu care se poate lucra foarte bine. Faţă de alţii, BERD urmăreşte ca banii să fie cheltuiţi cu maximă seriozitate”, a declarat Lupu. BERD a derulat până acum trei credite în judeţ, toate cu ApaVital.
Un amănunt care a trecut neobservat în timpul ceremoniei de semnare a contractului a fost faptul că steagul Regatului Unit de pe masa din Sala Verde a Prefecturii era făcut greşit. Steagul este compus din drapelele suprapuse ale Angliei, o cruce roşie pe fond alb, Scoţiei, o cruce albă a Sfântului Andrei pe fond albastru, şi Irlandei de Nord, o cruce a Sf. Patrick, roşie pe fond alb. De pe fanionul aflat în faţa lui James Hyslop lipseau însă diagonalele roşii.
 
Bani pentru mai multe drumuri
 
Următorul credit al CJ ar urma să fie destinat demarării lucrărilor la Masterplanul drumurilor judeţene. Conform acestuia, 500 km de drumuri asfaltate ar urma să fie reabilitate până în 2020, iar 265 km de drumuri judeţene de pământ sau piatră vor fi asfaltate. Primele lucrări pe lista de priorităţi a CJ constă în trei axe principale de transport şi opt subaxe conexe acestora. Axa 1 presupune refacerea DJ 281, 281B, 281D şi 282, pe traseul Iaşi-Movileni-Gropniţa-Coarnele Caprei-Belceşti-Scobinţi-Lespezi-Tătăruşi-limită judeţ Suceava, pe o lungime de 94 km, la un cost de 48,8 milioane euro. A doua axă constă în refacerea DJ 246, 248A şi 280, pe traseul Iaşi - Ţibăneşti – Dagâţa, pe o lungime de 68 km, la un cost de 49,9 milioane euro. A treia axă, centura metropolitană, va străbate comunele Popricani, Rediu, Leţcani, Horleşti, Voineşti, Mogoşeşti, Ciurea şi Bârnova, pe o lungime de 59,4 km şi la un cost de 17,9 milioane euro.
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Florin NICULA

O bombă cu ceas: veniturile curente se duc pe salarii şi pensii

Dacă nu vrem să îndatorăm peste măsură generaţiile viitoare, noul guvern ar trebui să înceapă o reformă a sectorului bugetar.

Filmuletul zilei

opinii

Când raţiunea trebuie să primeze

Alexandru CĂLINESCU

Când raţiunea trebuie să primeze

USR PLUS se prezintă drept partidul care se opune întregii „clase politice vechi”, un partid nou, tânăr şi, prin urmare, ferit de corupţie şi de interese meschine. Ar trebui totuşi să ţină seama de faptul că aşa cum nici tinereţea nu e numaidecât un avantaj, nici noutatea nu e un argument decisiv. Dacă vor cu adevărat să guverneze, useriştii nu o pot face decât alături de liberali. Iar imaginea de acum, a unei harţe permanente, nu e deloc de natură să-i mobilizeze pe alegători.

Halepologii

Radu POPESCU

Halepologii

Puţini au fost, mulţi au rămas!

Decembrie electoral

Nicolae CREŢU

Decembrie electoral

Ne plângem, adesea, de încă un rând de speranţe şi „asteptări”, investite în vot, spulberate însă de ceea ce a urmat acordării acelei încrederi la urne. De aceea unii „aleg” să nu mai aleagă. Dar nu aceasta e calea, nici într-un caz. Nu cu jelanii şi nici boicotând alegerile, din scepticism şi lehamite, se poate schimba ceva, în bine, cu adevărat. 

pulspulspuls

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Caricatura zilei

EURORGIE

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.