Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Semne că e momentul să mergi la spovedanie

GALERIE
spovedire
  • spovedire
- +

Omul poartă cu sine păcatul strămoșesc și nu îi stă în putere să facă ceva pentru a scăpa de acesta. Dacă de acesta nu poate fi iertat, pentru păcatele săvârșite în timpul vieții poate obține iertarea.

Preoții afirmă cu tărie că singura cale de a obține iertarea de păcate este mărturisirea lor. Mărturisirea sau spovedania este recomandat a se face în fiecare dintre cele patru posturi principale de peste an sau ori de câte ori creștinul simte nevoia. Aceasta trebuie să fie urmată întotdeauna de împărtășire.

Cum știi când e momentul să te duci la spovedanie

Există două categorii de credincioși: cei care respectă rânduielile bisericești și se spovedesc în fiecare post și cei care o fac ocazional. De ce se spovedesc cei din ultima categorie? De ce simt nevoia să o facă la un moment dat? La această din urmă întrebare vom încerca să răspundem în cele ce urmează, scrie avantaje.ro.

Cu toate trecem prin momente grele în viață. Suferințele pot avea cauze diverse: probleme de sănătate ale noastre sau ale celor dragi, pierderea locului de muncă sau a unor proprietăți, pierderea unor persoane dragi, iubiri neîmpărtășite, despărțiri, și am putea continua la nesfârșit. Atunci când astfel de probleme par să nu se mai sfârșească, când nu își revine bine după un necaz că intră în altul, când simte că nu mai are forță să se ridice de jos, când nu mai este capabil să vadă dincolo de probleme, omul Îi cere ajutorul lui Dumnezeu. Poate că nu va obține exact rezolvarea pe care și-o dorește la problemele pe care le are, însă ceea ce va obține cu siguranță va fi forța necesară să depășească necazurile.

Odată ce ai identificat momentul în care trebuie să te apropii de cele sfinte, fă primul pas. Alege-ți un duhovnic și spovedește-te. Apoi împărtășește-te. Și în tot acest timp roagă-te.

Alte motive să te spovedești

Nu renunța la bunul obicei al spovedaniei odată ce ai apucat-o pe acest drum. Ai sute de motive să te spovedești și în continuare. O mulțime de lucruri pe care le faci zilnic sunt considerate păcate. Vorbim despre lucruri la care nici nu te-ai fi gândit. Iată o foarte scurtă listă a acestora:

– Aranjatul femeii în scopul atragerii bărbaţilor (machiat, rujat, coafat, vopsitul părului, al unghiilor, purtarea de podoabe precum cercei, lanţuri, brăţări, purtarea de pantaloni în cazul femeilor, de haine prea scurte sau prea mulate, de pantofi cu toc);

– Fumatul;

– Înjuratul, mai ales înjuratul de cele sfinte;

– Nemulțumirea față de o situație în care te afli;

– Juratul;

– Blestematul;

– Lingușirea;

– Vorba cu mai multe înțelesuri;

– Invidia;

– Bârfa;

– Mersul la vrăjitoare;

– Credința în reîncarnare;

– Purtatul aței roșii pentru a nu te deochia;

– Judecarea semenilor;

– Iscodirea;

– Complicitatea;

– Necumpătarea în cheltuieli, achiziționarea de lucruri de care nu ai nevoie urgentă;

– Necumpătarea la mâncare;

– Încrederea mare în propria persoană;

– Folosirea oricărui mijloc de contracepție;

– Munca peste măsură;

– Participarea la petreceri în zilele de sărbătoare și în zilele de post;

– Încăpățânarea, obrăznicia;

– Lipsa obiceiului de a tămâia și a stropi cu agheasmă în casă o dată pe lună;

– Nerespectarea promisiunilor făcute;

– Refuzul de a-i ierta pe cei care cer iertare și refuzul de a cere iertare;

– Credinţa în vise;

– Acordarea unei importanţe sporite celor trupeşti, în detrimentul celor sufleteşti;

– Datul în judecată al unei persoane care ţi-a făcut rău;

– Refuzul de a da un sfat bun cuiva aflat în nevoie.
- See more at: http://www.avantaje.ro/articol/semne-ca-e-momentul-sa-mergi-la-spovedanie#sthash.W0T6c9n4.dpuf4.dpuf

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri