anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Senatoarea liberală de Iaşi Iulia Scântei cere din nou Primăriei un birou parlamentar. Acum va primi

GALERIE
Iulia Scantei
  • Iulia Scantei
- +

Parlamentarul PNL, de profesie notar în Bucureşti, a solicitat Primăriei un spaţiu din domeniul public pentru birou senatorial la Iaşi. Cererea a fost reînnoită cu puţin înainte ca Mihai Chirica să devină liberal. O cerere similară a fost respinsă cu mare scandal acum 2 ani pentru un alt bucureştean ales la Iaşi: Nicolae Bănicioiu.

Cu şase luni înainte de finalizarea mandatului, senatoarea liberală de Iaşi Iulia Scântei va primi un spaţiu pentru amenajarea unui cabinet parlamentar în oraş. Impusă pe primul loc pe lista candidaţilor pentru Senat de la Iaşi şi aleasă în alegerile din 2016, bucureşteanca, de profesie notar în Capitală, a formulat cererea cu puţin înainte ca primarul Mihai Chirica să intre în PNL.

Propunerea de aprobare a solicitării apare pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Local. Textul proiectului de hotărâre precizează că spaţiul respectiv, în suprafaţă de 49 mp, va fi atribuit doar până la sfârşitul acestui an. Amintim că o cerere similară, venită din partea unui alt parlamentar bucureştean impus pe listele Iaşului, a fost respinsă în octombrie 2018.

Deputatul ex-PSD Nicolae Bănicioiu solicitase alocarea unui spaţiu pentru deschiderea cabinetului, în perspectiva alegerilor europarlamentare, dar cererea a iscat proteste vehemente în şedinţa CL. „Sub nicio formă nu putem vota aşa ceva. Dă dovadă de mult tupeu“, a comentat în toiul şedinţei Eduard Boz, liderul grupului liberal din Consiliul Local. Spaţiul respectiv a fost adjudecat totuşi de partidul spre care a migrat deputatul care îi reprezintă doar scriptic pe ieşeni, Pro România.

Senatoarea Iulia Scântei a trimis astăzi pe adresa redactiei câteva precizări referitoare la situaţia biroului ei de parlamentar. «În calitate de senator PNL ales de catre ieseni în urma alegerilor parlamentare din decembrie 2016, în Circumscriptia electoralã a Judetului Iasi, am solicitat Primãriei Mun. Iasi încã de la începutul anului 2017, alocarea, în regim de chirie, a unui spatiu necesar organizãrii cabinetului parlamentar de circumscriptie, în conformitate cu prevederile Statutului deputaţilor şi al senatorilor(...) Din pãcate, Consiliul Local Iasi nu mi-a alocat un spatiu corespunzãtor îndeplinirii activitãtilor specifice în circumscriptie, astfel încât am procedat la identificarea, închirierea si amenajarea pe cont propriu, a unui spatiu pentru biroul senatorial pentru a nu afecta în niciun mod, dreptul de reprezentare al cetatenilor Municipiului Iasi. Astfel, din a doua parte a anului 2017, biroul senatorului de Iasi Laura Iuliana Scântei a fost înregistrat si functioneazã si în prezent, la adresa din Mun. Iasi, Bulevardul Tutora, bloc Crolux nr.2A.

La adresa biroului senatorial sus mentionat, au avut loc de la înfiintare si pânã în prezent, numeroase activitãti specifice agendei parlamentare: audiente, programe culturale derulate in proiecte dedicate Centenarului, vizite ale unor delegatii oficiale din tarã si din strãinãtate, pregatirea scolilor de vara pentru studentii bursieri, activitãti politice (reuniuni, sedinte de lucru, actiuni de campanie).

In fiecare an au fost reînnoite solicitarile cãtre autoritãtile locale pentru alocarea unui spatiu corespunzator, dar abia anul acesta, cu sase luni înainte de finalizarea mandatului cum remarcã si autorul articolului, mi-a fost transmis un rãspuns afirmativ.»

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.