anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Senator USRPLUS Cristi Berea: Păstrarea cotei unice de impozitare este soluția viabilă pentru economia României (P)

GALERIE
Berea
 • Berea
- +

Negocierile între cele trei formațiuni PNL - PSD - UDMR, au scos pe masă subiectul impozitării progresive. Noua idee populistă a PSD este impozitarea celor ce câștigă mai mult pentru a atrage mai mulți bani la bugetul de stat, însă este total greșit. Practic, faptul că România are o cotă unică de impozitare face ca sistemul să funcționeze, este ușor de aplicat și presupune mai puțină birocrație. Scopul inițial al acestui tip de impozitare a fost să încurajeze munca și performanța și să lase mai mulți bani în buzunare celor ce muncesc. 

Conform cifrelor, în urma implementări cotei unice, sumele atrase la bugetul de stat s-au dublat în anul imediat următor și au continuat să crească. Investitorii au fost atrași de acest tip de fiscalizare, ceea ce a permis ca țara să-și devolte economia treptat. 

Da, într-adevăr majoritatea statelor din UE funcționează după un model progresiv, însă pentru noi e un atu că am ales să funcționăm diferit. Nu putem penaliza oamenii productivi și competitivi. Ce motivație să crești profesional mai poți avea, dacă statul hotărăște să îți ia mai mulți bani pentru simplul fapt că ai evoluat în carieră?

Cota unică a descurajat metodele de evitare a plății impozitelor și emigrarea fiscală a firmelor românești, favorizând rămânerea în țară a specialiștilor. Prin cota unică sistemul de administrare fiscală a fost simplificat, reducându-se astfel costurile. 
L-am auzit pe domnul Grindeanu spunând că îl preocupă evaziunea fiscală. Păi ce credeți că se va întâmpla dacă alegeți să schimbați tipul de impozitare? Este logic că oamenii vor încerca să se sustragă de la anumite plăți pentru a rămâne cu mai mulți bani în conturi, nu? Avem o lege a evaziunii fiscale care va fi votată joi în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Vedem joi cum va vota PSD-ul cel îngrijorat de practicile evazioniste. Hai să nu mai căutăm soluții acolo unde deja există și să nu reinventăm roata.  

Întrebarea mea e ce anume vă doriți prin această nouă măsură, domnilor parlamentari PSD? Un exod al profesioniștilor? Doriți să îi alungăm pe cei din privat care în pofida tuturor măsurilor ineficiente luate de politicieni de-a lungul celor 32 de ani, au reușit să producă businessuri de succes în România? Vă este teamă că veți rămâne fără bani de sifonat prin diferite contracte cu statul? Hai mai bine să gândim rațional și în beneficiul celor ce v-au trimis în aceste funcții de demnitate publică.

Este în interesul românilor și al economiei acestei țări să păstrăm cota unică de impozitare. Vrem să creștem nivelul de trai al românilor, haideți să adoptăm Zero Taxe pe Salariul Minim. Așa se vor putea bucura românii de mai mulți bani în buzunare. 

Nimic pentru oameni, totul pentru interese de partid. Asta este politica voastră, domnilor!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.