anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa: În județul Iași au fost operaționalizate deja 8 Centre de evaluare și tratament anti-Covid. Bolnavii primesc tratament antiviral gratuit! (P)

GALERIE
traseu-pacient-covid-actualizatSnapCrab_Centre de evaluare COVID-19 – Ministerul Sănătății și încă 1 pagină - Personal - Microsoft_senatorMP9
 • traseu-pacient-covid-actualizat
 • SnapCrab_Centre de evaluare COVID-19 – Ministerul Sănătății și încă 1 pagină - Personal - Microsoft_
 • senatorMP9
- +

Patru dintre aceste centre sunt în municipiul Iași (Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Cuvioasă Parascheva, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Căi Ferate, Spitalul Clinic C.I. Parhon), iar celelalte în Pașcani (Spitalul Municipal de Urgență, Spitalul General Căi Ferate), Târgu Frumos (Spitalul de Boli Cronice) și Hîrlău (Spitalul Orășenesc).

Organizarea și funcționalizarea centrelor de evaluare și tratament s-a făcut la propunerea ministerului Sănătății pentru a preveni supraîncărcarea spitalelor, dar și pentru a asigura un diagnostic rapid și un tratament eficient bolnavilor de Covid-19.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se pot prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat. Serviciile medicale acordate sunt decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Mă bucură mult modul în care s-a schimbat optica privind gestionarea pandemiei. Toate măsurile propuse până acum de ministrul Alexandru Rafila au avut rolul de pune accentul pe prevenție și nu pe restricții.

Astfel, testarea extinsă la nivelul populației, care se realizează mai ușor acum în urma încheierii de protocoale cu peste 3500 cabinete de medici de familie, funcționalizarea în mai puțin de 30 de zile a centrelor de evaluare și tratament, medicația corespunzătoare disponibilă în farmacii, precum și comunicarea adecvată prin ghiduri dedicate asigură o gestionare mult mai eficientă a valul 5 comparativ cu cele precedente. 

De asemenea, ministerul Sănătății a funcționalizat o hartă interactivă unde pot fi vizualizate toate cele 174 de centre de evaluare la nivel național, cu adrese, program de lucru și numere de telefon.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.