anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa: În județul Iași au fost operaționalizate deja 8 Centre de evaluare și tratament anti-Covid. Bolnavii primesc tratament antiviral gratuit! (P)

GALERIE
traseu-pacient-covid-actualizatSnapCrab_Centre de evaluare COVID-19 – Ministerul Sănătății și încă 1 pagină - Personal - Microsoft_senatorMP9
 • traseu-pacient-covid-actualizat
 • SnapCrab_Centre de evaluare COVID-19 – Ministerul Sănătății și încă 1 pagină - Personal - Microsoft_
 • senatorMP9
- +

Patru dintre aceste centre sunt în municipiul Iași (Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sfânta Cuvioasă Parascheva, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Căi Ferate, Spitalul Clinic C.I. Parhon), iar celelalte în Pașcani (Spitalul Municipal de Urgență, Spitalul General Căi Ferate), Târgu Frumos (Spitalul de Boli Cronice) și Hîrlău (Spitalul Orășenesc).

Organizarea și funcționalizarea centrelor de evaluare și tratament s-a făcut la propunerea ministerului Sănătății pentru a preveni supraîncărcarea spitalelor, dar și pentru a asigura un diagnostic rapid și un tratament eficient bolnavilor de Covid-19.

Bolnavii infectați cu virusul SARS-Cov-2 se pot prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecției printr-un test antigen rapid sau test RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate și pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat. Serviciile medicale acordate sunt decontate de către casele de asigurări de sănătate.

Mă bucură mult modul în care s-a schimbat optica privind gestionarea pandemiei. Toate măsurile propuse până acum de ministrul Alexandru Rafila au avut rolul de pune accentul pe prevenție și nu pe restricții.

Astfel, testarea extinsă la nivelul populației, care se realizează mai ușor acum în urma încheierii de protocoale cu peste 3500 cabinete de medici de familie, funcționalizarea în mai puțin de 30 de zile a centrelor de evaluare și tratament, medicația corespunzătoare disponibilă în farmacii, precum și comunicarea adecvată prin ghiduri dedicate asigură o gestionare mult mai eficientă a valul 5 comparativ cu cele precedente. 

De asemenea, ministerul Sănătății a funcționalizat o hartă interactivă unde pot fi vizualizate toate cele 174 de centre de evaluare la nivel național, cu adrese, program de lucru și numere de telefon.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.