Senatorul Maricel Popa: Investițiile de 500 de milioane de euro de la Apavital vor crește nivelul de trai al ieșenilor (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Senatorul Maricel Popa: Investițiile de 500 de milioane de euro de la Apavital vor crește nivelul de trai al ieșenilor (P)

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

Cea mai mare investiție realizată cu fonduri europene în Iași va aduce rețelele de apă și canalizare în toate colțurile județului.

Peste 500 milioane de euro urmează să fie cheltuiți pentru extinderea și modernizarea sistemului de apă-canal.

”Este un proiect la care s-a muncit enorm în ultimii ani. S-a ajuns la o sumă totală de 509 milioane de euro, mare parte fonduri europene nerambursabile. Implementarea acestui proiect va conduce la creșterea nivelului de trai al ieșenilor și va rezolva și o mare problemă de sănătate publică. În multe zone ale județului calitatea apei din fântâni nu este potrivită pentru consumul uman. Sunt cunoscute problemele legate de cantitățile de nitriți și nitrați. La finalul anului trecut s-a obținut și acordul de mediu. Sper să nu apară blocaje și investițiile să fie realizate într-un ritm alert. S-a muncit mult la acest proiect și ar fi păcat ca ieșenii să nu beneficieze în cel mai scurt timp de el”, a declarat senatorul Maricel Popa, fost președinte al Consiliului Județean. Proiectul derulat de Apavital va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).

În cadrul POIM vor fi efectuate lucrări de extindere a serviciilor de apă-canal în 29 de aglomerări de minim 2.000 de locuitori. Sunt incluse în proiect 113 localități din 41 de unități administrativ-teritoriale ale județului. Accentul este pus pe extinderea rețelei de canalizare, după ce până acum s-au desfășurat prioritar lucrări pentru asigurarea furnizării de apă. În final, rețeaua de distribuție a apei potabile se va extinde cu 312 km, iar cea de canalizare, cu 536 km.

Investițiile totale în cadrul acestui al doilea proiect se vor ridica la 509 milioane euro, inclusiv TVA. Este cel mai mare proiect implementat vreodată în județul Iași. În urma lui, aproape 200.000 de ieșeni vor beneficia de acces la sistemul centralizat de apă potabilă, iar aproape 80.000, de servicii de canalizare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.