anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Am votat cu gândul la români, pentru stabilitate, soluții eficiente și siguranța zilei de mâine! (P)

GALERIE
maricel popa
 • maricel popa
- +

Programul de guvernare propus de PSD va scoate țara din criză și România va reveni la normalitate. PSD intră la guvernare nu doar cu angajamentul, ci și cu determinarea de a promova o schimbare în bine a politicilor publice și a relației cu cetățeanul. De aceea, a desemnat ca miniștrii, lideri din prima linie, profesioniști, cu experiență politică și administrativă. 

Misiunea asumată de PSD este să readucă normalitatea în viața oamenilor; statul să aibă grijă de cetățenii săi, mai ales de cei vulnerabili, munca să fie încurajată și răsplătită, familiile cu copii sprijinite. Sunt convins că noul guvern va pune repede în practică primele măsuri care vor da startul redresării economice. 

Mă refer aici la creșterea punctului de pensie cu 10% și a pensiei minime cu 25%, creșterea salariului minim brut pe economie cu 11%, precum și creșterea alocațiilor cu 40%. Vor fi acordate subvenții pentru a reduce impactul crizei generate de prețurile exagerate la energie și gaze naturale.

În ceea ce privește sănătatea va începe procedura de testare extinsă a populației pentru restrângerea contaminării cu Sars-Cov2. 

Va fi pus în practică programul „Cumpărăm românește” pentru încurajarea achiziției de produse românești și implicit sprijinirea firmelor românești. Este nevoie rapidă de o absorbție eficientă a fondurilor europene destinate agriculturii și de plată la timp a subvențiilor. 

Vom accelera procesul de digitalizare al economiei și vom reduce taxele pe venituri, prin creșterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici.

În ceea ce privește Iașul, voi susține toate proiectele aflate în programul de guvernare. Voi urmări îndeaproape ca acestea să devină realitate în cel mai scurt timp posibil. Iașul și Moldova nu își mai permit întârzieri în niciun domeniu. Avem nevoie de autostrăzi, de spitale, de investiții în zona metropolitană, de dezvoltarea Aeroportului, de atragerea de noi fonduri europene. Acestea vor fi prioritățile echipei social-democrate de la Iași.

În mod deosebit, voi insista pentru alocări transparente și corecte către administrațiile locale din fondurile Programului Național de Investiții și din Planul Național de Redresare și Reziliență.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.