Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Autostrada A8 trebuie să fie o prioritate pentru toți decidenții administrativi și politici (P)

GALERIE
sedinta comisie autostrada (1)sedinta comisie autostrada (4)sedinta comisie autostrada (6)sedinta comisie autostrada (7)sedinta comisie autostrada (3)sedinta comisie autostrada (5)
  • sedinta comisie autostrada (1)
  • sedinta comisie autostrada (4)
  • sedinta comisie autostrada (6)
  • sedinta comisie autostrada (7)
  • sedinta comisie autostrada (3)
  • sedinta comisie autostrada (5)
- +

Observ cu mâhnire cum unii dintre colegii parlamentari de la alte partide încearcă să agite spiritele cu privire la proiectul autostrăzii Iași – Tg. Mureș (A8). Am spus în nenumărate rânduri că este nevoie de unitate pentru susținerea marilor proiecte ale Iașului.

Să nu uităm că PSD a intrat la guvernare într-un moment critic, după ce PNL și USR au adus România în pragul colapsului. Este o mare dovadă de lașitate și imaturitate politică să arunci vina în curtea celuilalt, mai ales atunci când ești partener la guvernare.

Precizez din start că în momentul de față nu se poate vorbi de întârzieri. Capetele A8, care sunt finanțate prin PNRR, sunt în faza Studiului de Fezabilitate. Cu toate acestea, problemele semnalate de unul dintre consilierii ministrului Sorin Grindeanu au fost create de incompetența miniștrilor USR, Cătălin Drulă și Cristian Ghinea.

Deși PSD a semnat în 2019 contractul pe tot segmentul Tg. Mureș - Tg. Frumos, miniștrii USR au prevăzut în PNRR finanțarea doar pentru capetele acestui tronson de autostradă. Din cauza USR, avem un contract care abordează proiectul ca pe un întreg și o finanțare care este asigurată doar parțial, pentru două secțiuni din trei.

Chiar și în aceste condiții, Ministerul Transporturilor va identifica, în următoarea perioadă, soluțiile legale din perspectiva contractului, astfel încât să nu fie probleme în executarea lucrărilor și în atragerea fondurilor din PNRR.  Problema nu este legată de lipsa de decizie sau de asumare a CNAIR, ci vizează doar aspecte tehnice și administrative din perspectiva firmei prestatoare.

Cât privește implicarea reprezentanților PSD Iași în susținerea acestui proiect, îi reamintesc deputatului Alexandru Muraru că la ultima întâlnire de lucru (ședința Comisiei de Analiză Tehnică (CAT)), organizată începutul lunii mai, la Piatra Neamț, în care s-a discutat despre stadiul documentațiilor pentru autostrada A8, niciun reprezentant PNL Iași nu a fost prezent, și mă refer în mod deosebit la șefii administrativi și parlamentarii liberali.

Vă pot comunica toate aceste lucruri, pentru că, alături de prefectul Bogdan Cojocaru și deputatul Vasile Toma m-am numărat printre participanții la acea ședință. Îmi pasă de Iași și de ieșeni!

Sunt un om al faptelor, nu al vorbelor.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a ajuns libertatea academică să devină problematică în Occident?

Alexandru LĂZESCU

Cum a ajuns libertatea academică să devină problematică în Occident?

Politicile de diversitate, echitate și incluziune adoptate în multe universități din Occident riscă să afecteze sever competitivitatea acestuia în actuala competiție geopolitică.

opinii

Despre statistică şi bilanţuri literare

Nichita DANILOV

Despre statistică şi bilanţuri literare

Oare când vom înţelege că un critic nu e nici mămuca, nici tătucul care să-ţi oblojească rănile la nevoie. Spiritul critic se întrupează greu într-un climat literar care nu are nimic sfânt în el. De aceea, când apare trebuie să-l protejăm. Căci el trăieşte, vorbesc de persoana criticului literar, într-o singurătate mult mai mare decât poetul sau scriitorul despre care îşi exprimă opiniile.

Probleme structurale: PISA şi perspectivele elevilor din România pe piaţa muncii

Ciprian IFTIMOAEI

Probleme structurale: PISA şi perspectivele elevilor din România pe piaţa muncii

Oare între sărăcie, analfabestism funcţional şi părăsirea timpurie a şcolii este vreo legătură? Dar între cheltuielile pentru educaţie ca pondere în PIB şi performanţele şcolare ale elevilor?

Noi, sălbaticii de azi

Michael ASTNER

Noi, sălbaticii de azi

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Se anunţă o posibilă mare bombiţă la partidoiul ieşean? Aşa spun cei cu antenele îndreptate spre Capitală

Aşa cum anunţat încă de ieri, am zic că pe astăzi, zi cu dezlegare la peşte, vin şi undelemn fiind, plus că e Zămislirea Sfintei Fecioare Maria în cărindariul ortodox, să vorbim olecuţă despre ce se mai întâmplă la partidoiul ieşean. 

Caricatura zilei

Chirica și banii aruncați pe Campionatul Esports

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri