anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Cu fapta, NU cu vorba modernizăm sistemul sanitar ieșean la fel ca în Occident! (P)

GALERIE
Lucian-Eva-Cezar-Popescu-Maricel-Popa-Bogdan-Costachescu-1robot-mazor-x-iasi-2iro-iasi12sistem-angiografic-620x330
 • Lucian-Eva-Cezar-Popescu-Maricel-Popa-Bogdan-Costachescu-1
 • robot-mazor-x-iasi-2
 • iro-iasi
 • 1
 • 2
 • sistem-angiografic-620x330
- +

În campaniile electorale de după 2000, majoritatea candidaților au vorbit despre transformarea Iașului într-un hub medical. Sau într-o capitală medicală a Moldovei. Datorită numeroaselor sale unități spitalicești cu adresabilitate regională și a medicilor excepționali, Iașul îndeplinește deja, de zeci de ani, acest rol.

„Însă, investițiile în acest domeniu erau, într-adevăr, necesare ca aerul. Când, în 2016, am venit la conducerea Consiliului Județean Iași am pus modernizarea sistemului sanitar în top 3 priorități ale mandatului meu. Pentru că am înțeles că o adevărată capitală medicală a Moldovei trebuie să îndeplinească, cumulativ, trei condiții:

1) Personal medical bine plătit

2) Clădiri reabilitate și modernizate

3) Spitale dotate cu aparatură ultraperformantă

De măririle salariale, s-a ocupat Guvernul PSD. Ultimele două puncte au devenit esențiale pentru mine și echipa mea de la conducerea CJ Iași.

Iată, schematic, ce am reușit în doar patru ani:

- Chiar în acest moment se află în plină derularea reabilitarea Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași, proiect pe care l-am demarat. Refacerea clădirii, dar și echiparea cu aparatură modernă presupune o investiție totală de peste 28 milioane de euro. Foarte important: cea mai mare parte o reprezintă fondurile europene nerambursabile. Este cel mai important spital pediatric al Regiunii Nord-Est, aici fiind tratați, anual, în medie, 50.000 de copii

- Împreună cu echipa managerială de la această unitate, am transformat Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” în primul Centru de Neuroexcelență din România. A fost un mix de investiții: din fonduri guvernamentale, județene și europene, toate cifrate la peste 20 de milioane de euro. Au fost cumpărate echipamente ultraperformante, unele unicat în Europa

- Am inaugurat Secţia Clinică de Mari Arși din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon”, prima facilitate de acest gen din Regiunea Nord-Est și una dintre puţinele din ţară. Lucrările de amenajare și dotare au fost finanţate de Ministerul Sănătăţii, valoarea lor ridicându-se la 50 milioane de lei

- Un proiect deosebit de important pentru întreaga regiune, demarat cu sprijinul Consiliului Județean, în timpul mandatului meu, este cel al construirii unui Centru de Screening și Diagnostic în Bolile Oncologice. Clădirea este aproape finalizată

- CJ Iași și Guvernul au susținut financiar lucrările de reabilitare ale spaţiilor destinate cazării pacienţilor și amenajările în cadrul pavilionului administrativ de la Spitalul de Boli Infecțioase

- Maternitatea „Cuza Vodă” a beneficiat de o staţie modernă de oxigen, Consiliul Judeţean alocând suma de 270.000 de euro

- Un sector important, cel al asistenței medicale din mediul rural, a cunoscut un salt important, fără precedent în ultimii 30 de ani. Astfel, prin

Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) au demarat investițiile vizând construirea sau modernizarea a 40 de dispensare medicale în comunele din județ. Valoarea totală a lucrărilor a depășit 45 milioane de euro.

Este o succintă trecere în revistă pentru că, în cei 4 ani de mandat în fruntea Consiliului Județean, investițiile în „Sănătate” pe raza județului Iași s-au ridicat la peste 140 milioane de euro.

Din păcate, conducerea liberală care a preluat Consiliul Județean Iași în 2020 nu a reușit să se ridice la înălțimea importanței misiunii publice. Au prezentat câteva idei, câteva proiecte, însă au făcut foarte puțin pentru sistemul medical ieșean. Pentru PNL, un nou Institut de Boli Cardiovasculare înseamnă multă vorbărie și fapte ioc, investițiile la Spitalul de Pneumoftiziologie n-au depășit stadiul bunelor intenții, cele două maternități funcționează inerțial, fără amenajări suplimentare. Incompetență sau rea voință? Ambele sunt la fel de grave!” a afirmat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.