Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Liberalizarea pieței de energie a fost în mod cert o decizie greșită care afectează acum milioane de români și zeci de mii de companii! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Liberalizarea pieței de energie a fost în mod cert o decizie greșită care afectează acum milioane de români și zeci de mii de companii! (P)

GALERIE
senatorMP5
 • senatorMP5
- +

Primele facturi la energie primite de români la începutul acestui an au generat deja nemulțumiri majore.

Senatorul ieșean spune că legea cu privire la liberalizarea prețurilor la energia electrică creează situații aberante, iar procedura de plafonare a prețurilor are nevoie de ajustări în sensul de a crea o formă simplificată, mai ușor de înțeles și de aplicat pentru toți. De asemenea, Maricel Popa cere sancțiuni drastice pentru furnizorii care nu respectă nivelul de plafonare și compensare impus de lege.   

Iată că se dovedește din nou că PSD a avut dreptate când avertiza asupra riscurilor aduse de o liberalizare necontrolată a pieței energiei. În acest moment s-a ajuns la situația aberantă ca prețurile de pe piața concurențială să fie mai mari decât cel al serviciului universal. Cei care fac acum noi contracte de furnizare a energiei (electricitate sau gaz) vor plăti mai mult, în loc să plătească mai puțin. Nu este posibil. Unde vom ajunge în această situație? Lucrurile trebuie remediate cât mai curând. S-a constatat că există furnizori și distribuitori care nu aplică plafonarea și compensarea impuse de lege. Cer sancționarea lor drastică! Și așa facturile la energie sunt exagerat de mari, conform legii promovate de guvernarea de dreapta. De asemenea, se impune de îndată o ajustare a legislației în sensul de a crea proceduri mai simple și mai ușor de înțeles pentru toată lumea. Propunerea PSD ar fi ca persoanele cu venituri și pensii mici să primească un voucher lunar, a cărui contravaloare să compenseze cât mai mult din majorarea facturii. Aceasta ar fi cea mai eficientă modalitate de sprijin. Omul ar ști clar cât primește de la stat și cu cât ar mai trebui să contribuie pentru plata energiei consumate” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

Senatorul Maricel Popa face, totodată, un apel către toți ieșenii care au constatat că pe facturile primite nu se regăsesc plafonările și compensările legale sau prețul nu se încadrează în normativele legale să îl contacteze la următoarea adresă de e-mail: maricel.popa@senat.ro, pentru a sesiza mai departe instituțiile de reglementare abilitate în vederea remedierii acestor probleme.

Nu este normal ceea ce se întâmplă. Lucrurile par să fi scăpat de sub control și trebuie corectate imediat. Primesc din ce în ce mai multe semnale negative cu privire la corecctitudinea facturilor emise de furnizorii de energie. Din acest motiv, îi rog pe ieșenii care au constatat că în facturile lor nu se regăsesc cumpensările legale sau prețul nu respectă normativele prevăzute de lege să mă contacteze pentru a transmite imediat sesizări instituțiilor de reglementare abilitate și să putem rezolva aceste probleme” a declarat Maricel Popa, șeful PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X