anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Măsurile economice propuse sunt pentru a proteja românii de criza economică! (P)

GALERIE
masuri psd (1)masuri psd (2)masuri psd (3)masuri psd (4)masuri psd (5)
 • masuri psd (1)
 • masuri psd (2)
 • masuri psd (3)
 • masuri psd (4)
 • masuri psd (5)
- +

La inițiativa PSD, coaliția de guvernare a aprobat o serie de măsuri menite să combată creșterea prețurilor și să mențină nivelul de trai al românilor la un nivel ridicat.

"Vor fi alocate sume consistente pentru susținerea economiei și a agriculturii românești și vor fi actualizate prețurilor materialelor de construcții din contractele de investiții publice, pentru că nimeni nu poate construi acum cu prețurile de acum doi ani.

PSD a recționat rapid pentru a contracara efectele crizei economice și a propus un set de măsuri eficiente care vor contribui la crearea unui echilibru social și vor stimula economia locală.

Valoarea totală a Programului „Sprijinim România” este de 17,3 miliarde de lei, din care jumătate din sumă este asigurată prin fonduri europene. Peste 12,3 milioane de români vor beneficia de măsurile sociale.

Principalele măsuri propuse sunt:

1. Se va acorda 1 miliard de euro pentru familiile cu venituri mici pentru a face față creșterii prețurilor la produsele de bază.

•    Vouchere pentru alimente de bază, în valoare de 50 euro, la fiecare două luni pentru familiile cu cel puțin doi copii sau monoparentale cu venit lunar mai mic de 600 lei, pensionari cu venituri lunare mai mici de 1500 lei, persoanele cu venit minim garantat și persoanele cu dizabilități.

•    Vouchere pentru elevi, în valoare de 30 euro, în perioada școlară, pentru rechizite, haine, alimente.

2. Sprijinim salariații din mediul privat și public, prin majorarea cu 50% a valorii tichetelor de masă, de la 20,17 lei la 30 lei;

3. Zero taxe pentru creșterea cu 200 lei a salariului minim;

4. Cota de hrană din spitale și pentru copiii și vârstnicii instituționalizați a crescut de la 11 lei/zi la 22 lei/zi.

5. România, grânarul Europei, produce anual cantități mari de cereale, suficiente pentru asigurarea consumului intern, cât și pentru export.

•    Salariul minim în agricultură și industria alimentară va fi de 3.000 lei după modelul salariului minim în construcții.

•    Asigurăm fermierilor români resursele financiare de care au nevoie pentru a continua să obțină producții la un nivel ridicat – primă de 10% pentru procesarea produselor agricole în România.

•    Menținem locurile de muncă în agricultură și în industria de procesare.

6. Vor fi alocați 300 milioane lei pentru transportatorii români;

7. Vor fi acordate ajutoare de până la 400.000 euro/firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de peste 15% la utilități;

8. Pentru susținerea familiei și creșterea natalității va fi extins programul de fertilizare in vitro;

9. Se vor acorda garanții de stat de până la 80% pentru credite de maxim 75.000 lei care pot fi utilizați pentru creșă, grădiniță, școală, taxe de studii, plată chirie sau avans pentru locuință;

10. Pentru copiii din centrele de plasament vor fi mărite alocația de hrană și sumele alocate pentru îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.” a afirmat senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Departamentul de comunicare al PSD Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.