anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: S-a terminat circul, apucați-vă de treabă! (P)

GALERIE
senatorMP9
 • senatorMP9
- +

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc mult mediatizatul congres PNL care și-a stabilit structura de conducere pentru următorii ani.

După câteva luni bune în care românii au fost abandonați de coaliția de guvernare pentru a-și desfășura luptele interne, a venit momentul ca peneliștii să se apuce de treabă și să pună în practică Programul național de guvernare.

În tot acest timp în care ați lipsit din peisaj, prinși în vâltoarea acaparării unei felii de ciolan,  în România s-au întâmplat o serie de lucruri pe care aș vrea să le prezint cât se poate de succint:

-    Valul 4 al pandemiei este scăpat de sub control, numărul de cazuri de Covid-19 crește de la o zi la alta, în spitale cu greu mai putând fi găsite locuri libere pentru bolnavi. Cu toate acestea, avem un Spital mobil cu 250 de paturi la Iași care zace nefolosit din cauza nepreocupării și a lipsei de interes din partea autorităților județene;

-    Campania de vaccinare  a fost compromisă și înregistrează eșec după eșec, România fiind printre codașele Europei în ceea ce privește procentul de persoane vaccinate la nivel european;

-    Proiectul de testare extinsă la nivelul populației a fost abandonat total, în contextul în care cel puțin medicii și profesorii ar fi trebuit să beneficieze de un program național în acest sens;

-    Țara noastră se confruntă cu o inflație galopantă. Prețurile la energie și gaze naturale au explodat, românii fiind puși în situația de a plăti facturi exorbitante;

-    Prețurile la alimente, carburant și servicii au crescut foarte mult, în contextul în care veniturile (salarii, pensii și alocații) au fost înghețate. Puterea de cumpărare a scăzut vertiginos (peste 12%), fiecare român fiind mai sărac cu 560 de euro din cauza măsurilor economice nepotrivite;

-    Nicio investiție majoră, în niciun un domeniu de activitate, nu a fost finalizată;

-    Datoria publică a țării crește cu 1700 de euro pe secundă. Fiecare român va deveni mai dator până la finele acestui an cu 2300 de euro. Creșterea datoriei publice este este aproape dublă față de creșterea Produsului Intern Brut (PIB);

-    Planul Național de Redresare și Reziliență abia a fost aprobat, în contextul 16 state au primit deja primele tranșe de bani din partea Comisiei Europene;

-    Școlile sunt la fel de nepregătite pentru valul 4 al pandemiei ca și anul trecut și sunt la un pas să fie închise. O întreagă generație de copii și tineri va învăța de acasă și va fi sacrificată din cauza unei administrații guvernamentale incompetente;

Atrag atenția peneliștilor de la guvernare! S-a terminat circul politic, apucați-vă de treabă! Tabloul este unul sumbru. Românii simt pe pielea lor dezastrul provocat de măsurile aberante adoptate de coaliția de dreapta.

Ați adus România în pragul colapsului și al falimentului din cauza luptelor interne și al incompetenței de care ați dat dovadă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.