anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 01.10.2022

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Spitalul mobil de la Lețcani salvează vieți omenești cu toată opoziția peneliștilor de la Iași! (P)

GALERIE
senatorMP9
 • senatorMP9
- +

Unitatea medicală mobilă de la Lețcani are deja mai bine de două săptămâni de când a fost redeschisă și își arată pe deplin utilitatea. Cu ajutorul armatei și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență lucrurile au revenit la normalitate, spitalul fiind funcționalizat în doar câteva zile.

Și ca să fac o scurtă paranteză doar, administrația județeană penelistă a ținut închis spitalul mai bine de 8 luni, acuzând tot felul de neconformități care, chipurile, ar pune în pericol siguranța pacienților. Din păcate, acest mode de gestionare a lucrurilor s-a întâmplat și la nivel național. Guvernul a procedat profund greșit în modul pompieristic, impredictibil și incoerent în care a introdus restricțiile pentru a opri creșterea cazurilor de covid. În loc să testeze populația sau măcar segmentele cele mai expuse și să pună în practică o strategie concretă pentru cel puțin 60 zile, autoritățile au acționat instinctiv, pe moment, fiind mai degrabă preocupate de luptele politice interne decât de siguranța populației. Așa am ajuns în situația de a dezbate un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie a populației. 

Nu voi susține un astfel de demers și sunt convins că nici colegii mei social-democrați.  Pe termen lung ar submina substanțial încrederea cetățenilor în autoritățile sanitare ceea ce poate afecta gestionarea pandemiei (dacă se vor impune noi doze de vaccin), dar și a altor riscuri de sănătate publică unde e nevoie de o relație de încredere între cetățeni și autorități (spre exemplu: vaccinarea anti-gripală sau vaccinarea copiilor cu vaccinurile din schema națională).

Dar revin la situația de la Iași. Iată că acum sunt aproape 90 de bolnavi tratați concomitent în unitatea mobilă, numărul total fiind de câteva sute de pacienți în perioada de când a fost redeschis. Spitalul anticovid va fi de un real folos și după ce va trece valul 4.

Ceea ce rămâne este fără îndoială faptul că spitalele din Iași nu vor fi blocate doar cu pacienții covid, iar ceilalți bolnavi, cu alte patologii au șansa să primească tratament în unitățile medicale de specialitate.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la funcționalizarea spitalului, dar și celor care au zilnic grijă de pacienții infectați cu coronavirus. 

Din păcate, sunt nevoit să sancționez, din nou, administrația județeană, chiar și conducerea Spitalului de Boli Infecțioase care permanent s-au împotrivit redeschiderii unității medicale. Cred din ce în ce mai tare că nu este vorba doar de incompetență, ci mai degrabă de rea voință. Penalul Costel Alexe nu a înțeles nici acum că nu mai suntem în campanie electorală și că acest spital salvează vieți omenești! Nici măcar pupilul său, managerul Florin Roșu, nu este dispus să aibă o atitudine constructivă, acesta făcând tot timpul dovada faptului că nu iese din cuvântul președintelui Consiliului Județean indiferent de prostiile pe care acesta le debitează.

De altfel, conducerea penelistă a Iașului a arătat încă o dată dacă mai era nevoie că nu este în stare să gestioneze această pandemie. Ca într-un scenariu absurd, unul, Mihai Chirica, a îmbolnăvit oamenii permițând adunări de mii de oameni – târguri de haine și focuri de artificii, celălalt, Costel Alexe a refuzat să îi trateze, blocând spitalul modular de la Lețcani, cel mai mare de acest tip din țară.

Acesta este modul în care cei doi iresponsabili au înțeles să administreze situația pandemică de la Iași!

Sunt convins că dacă nu am fi avut unitatea medicală mobilă, situația ar fi fost dramatică și foarte mulți oameni nu ar fi avut nicio șansă să primească tratament medical de specialitate.

Am totuși convingerea că oricâtă ură sau ranchiună ar fi adunat Alexe și Roșu, nu vor îndrăzni să mai pună în pericol viețile ieșenilor și își vor vedea cu responsabilitate de treburile lor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.