anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Zona Moldovei are nevoie de un nou Spital de Boli Cardiovasculare! (P)

GALERIE
maricel popa
 • maricel popa
- +

Modernizarea sistemului de sănătate a fost una dintre prioritățile mele în mandatul de la Consiliul Județean Iași. În cei 4 ani de guvernare locală social-democrată de la Iași am alocat fonduri consistente pentru dotarea tuturor spitalelor din subordine, am pregătit toată documentația necesară pentru Spitalul Regional de Urgență și am adus prin PNDL fondurile necesare pentru construirea și reabilitarea a zeci de dispensare medicale din mediul rural.

Am atras fonduri europene pentru modernizarea completă a Spitalului de Copii Sf. Maria de la Iași, cea mai mare unitate medicală pe specialitate de pediatrie din regiune. Am contribuit decisiv la deschiderea Clinicii Marele Ars de la Iași, care și-a dovedit deja utilitatea prin salvarea vieților a numeroși pacienți care în alte condiții ar fi fost pierduți.

Sunt fapte importante și nu vorbe goale!

În mandatul de senator mi-am propus să susțin orice inițiativă care vizează modernizarea sau dezvoltarea Iașului, indiferent de culoarea politică a celui sau celor care inițiază demersul.

Din acest motiv, îmi doresc foarte mult ca proiectul reputatului medic Grigore Tinică să se concretizeze. Și anume, Iașul să aibă un nou Institut de Boli Cardivasculare.

Actualul sediu este în clădirea unei alte unități medicale, iar numărul de potențiali pacienți este mult mai mare decât capacitatea actuală a spitalului. În prezent, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, peste 32 de mii de pacienți beneficiază de servicii medicale clinice în regim de spitalizare continuă. Vorbim de regim de spitalizare de zi pe specialitățile cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie, chirurgie cardiovasculară.   Construcția unui nou sediu, dedicat Institutului de Boli Cardiovasculare Iași se impune prin necesitatea deservirii populației cu afecțiuni cardiovasculare provenite din întreaga regiune a Moldovei (aproximativ 5,5 milioane locuitori), reducerea numărului de copii și adulți care accesează anual unități medicale din străinătate sau din alte zone ale țării, scăderea cheltuielilor logistice legate de transportul pacienților către alte centre de specialitate și a sumelor decontate către instituții private. Obiectivul major al demersului vizează reducerea mortalității persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare din teritoriul Moldovei care, în momentul de față, sunt obligate să se adreseze altor centre, asistență medicală din țară și străinătate.

Este foarte important ca sursele de finanțare să fie identificate cât mai rapid. Fie că va fi vorba de PNRR sau de alocare bugetară națională sau orice altă formă de finanțare, Institutul de Boli Cardiovasculare de la Iași trebuie să devină o prioritate pentru decidenții toți politici.

Recuperarea decalajelor dintre regiunile țării se face prin fapte concrete, nu prin înșiruiri de cuvinte goale.

Din acest motiv, vă rog, să susținem împreună finanțarea acestei unități medicale de la Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.