Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Zona Moldovei are nevoie de un nou Spital de Boli Cardiovasculare! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 06.08.2021

Comunicat de presă

Senatorul Maricel Popa, președintele PSD Iași: Zona Moldovei are nevoie de un nou Spital de Boli Cardiovasculare! (P)

GALERIE
maricel popa
  • maricel popa
- +

Modernizarea sistemului de sănătate a fost una dintre prioritățile mele în mandatul de la Consiliul Județean Iași. În cei 4 ani de guvernare locală social-democrată de la Iași am alocat fonduri consistente pentru dotarea tuturor spitalelor din subordine, am pregătit toată documentația necesară pentru Spitalul Regional de Urgență și am adus prin PNDL fondurile necesare pentru construirea și reabilitarea a zeci de dispensare medicale din mediul rural.

Am atras fonduri europene pentru modernizarea completă a Spitalului de Copii Sf. Maria de la Iași, cea mai mare unitate medicală pe specialitate de pediatrie din regiune. Am contribuit decisiv la deschiderea Clinicii Marele Ars de la Iași, care și-a dovedit deja utilitatea prin salvarea vieților a numeroși pacienți care în alte condiții ar fi fost pierduți.

Sunt fapte importante și nu vorbe goale!

În mandatul de senator mi-am propus să susțin orice inițiativă care vizează modernizarea sau dezvoltarea Iașului, indiferent de culoarea politică a celui sau celor care inițiază demersul.

Din acest motiv, îmi doresc foarte mult ca proiectul reputatului medic Grigore Tinică să se concretizeze. Și anume, Iașul să aibă un nou Institut de Boli Cardivasculare.

Actualul sediu este în clădirea unei alte unități medicale, iar numărul de potențiali pacienți este mult mai mare decât capacitatea actuală a spitalului. În prezent, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, peste 32 de mii de pacienți beneficiază de servicii medicale clinice în regim de spitalizare continuă. Vorbim de regim de spitalizare de zi pe specialitățile cardiologie, cardiologie intervențională, electrofiziologie, chirurgie cardiovasculară.   Construcția unui nou sediu, dedicat Institutului de Boli Cardiovasculare Iași se impune prin necesitatea deservirii populației cu afecțiuni cardiovasculare provenite din întreaga regiune a Moldovei (aproximativ 5,5 milioane locuitori), reducerea numărului de copii și adulți care accesează anual unități medicale din străinătate sau din alte zone ale țării, scăderea cheltuielilor logistice legate de transportul pacienților către alte centre de specialitate și a sumelor decontate către instituții private. Obiectivul major al demersului vizează reducerea mortalității persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare din teritoriul Moldovei care, în momentul de față, sunt obligate să se adreseze altor centre, asistență medicală din țară și străinătate.

Este foarte important ca sursele de finanțare să fie identificate cât mai rapid. Fie că va fi vorba de PNRR sau de alocare bugetară națională sau orice altă formă de finanțare, Institutul de Boli Cardiovasculare de la Iași trebuie să devină o prioritate pentru decidenții toți politici.

Recuperarea decalajelor dintre regiunile țării se face prin fapte concrete, nu prin înșiruiri de cuvinte goale.

Din acest motiv, vă rog, să susținem împreună finanțarea acestei unități medicale de la Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Harvard

Radu POPESCU

Harvard

Cu siguranţă, noua guvernare de peste Prut va avea parte şi de greşeli, nimeni nu crede că totul va fi perfect din prima zi. Însă noii lideri de la Chişinău vor trebui să dea dovadă de maturitate pentru a reacţiona la erori aşa cum se cuvine. Munca nu va fi uşoară, sistemul lui Plahotniuc şi Dodon, chiar dacă învins, nu va dispărea de bunăvoie.

Filmuletul zilei

opinii

Impostorii

Alexandru CĂLINESCU

Impostorii

Problema e că pe principiul: „ne-am câştigat dreptul de a vorbi liber” circulă o sumedenie de aberaţii, mistificări, minciuni grosolane. Da, eşti astăzi liber să susţii că pământul e plat sau că atentatele din 11 septembrie 2001 au fost o înşelătorie pusă la cale de CIA. Dacă eşti sărac cu duhul, dai crezare acestor tâmpenii; la fel, dacă vezi peste tot conspiraţii şi comploturi.

De ce avem nevoie să ştim ce fac absolvenţii

George PLEȘU

De ce avem nevoie să ştim ce fac absolvenţii

În lumea anglo-saxonă, dar nu numai, expoziţiile de diplomă sunt evenimente extrem de importante, atât în viaţa studenţilor, cât şi a comunităţilor din care fac parte şi a industriilor creative în general. Fie că vorbim de studiile de licenţă sau de master, expoziţia absolvenţilor universităţilor de artă (de la pictură la design, de la fotografie la fashion şi de la grafică la sculptură) reprezintă o ocazie unică pentru aceştia de a căpăta vizibilitate printre cei care lucrează în lumea artei. Curatori, teoreticieni, alţi artişti, directori de galerii şi muzee, oameni de afaceri sau posibili angajatori vizitează expoziţiile de diplomă ca parte a cercetării lor asupra artiştilor cu care ar putea dori să lucreze în viitor.

„Diversitatea” - tăvălug?!

Nicolae CREŢU

„Diversitatea” - tăvălug?!

Au fost câteva zile de destul de zgomotoasă agitaţie jurnalistică, mediatică, stârnită de tema „fierbinte” a educaţiei sexuale, neapărat de introdus, cel puţin după unii, ei da, de urgenţă, chiar heirupist, şi în şcolile din România. 

pulspulspuls

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

Susţineri politice cu parandărăt la lliberali. E de bine sau de rău pentru Alexe şi Chirica?

Veşti noi pe azi, venite cu trenul de noapte (ăla încă nescos din listă) de la Bucureşti, stimaţi cetitori de la Iaşi. Zice-se prin capitală căci apele s-au cam aşezat la vârful PNL, şi că premierul Florin Cîţu are acum prima şansă. 

Caricatura zilei

Vecina bronzată 2

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.