Sentinţă inedită: o ieşeancă nu are voie să facă videochat doi ani. A șantajat un francez
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

După ce a şantajat un cetăţean francez

Sentinţă inedită: o ieşeancă nu are voie să facă videochat doi ani. A șantajat un francez

GALERIE
videochat
  • videochat
- +

Magistraţii Judecătoriei i-au interzis unei ieşence să mai facă sex online timp de doi ani.

În termeni juridici, lui G.A. i s-a interzis „exercitarea dreptului de a practica activităţi de expunere, în direct sau înregistrate, adresate unui public sau individ, prin tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, a unor comportamente ori discuţii sexuale explicite“.

Decizia a fost luată ca pedeapsă complementară pentru o faptă de şantaj comisă de G.M.

Divorţată şi mamă a unui copil minor, G.M. îşi câştigă existenţa din practicarea videochat-ului. Mai prestează astfel de servicii şi independent, pentru a nu mai plăti camera de videochat.

În cursul unei întâlniri pe videochat, femeia a intrat în vorbă în urmă cu cinci ani cu un cetăţean francez, în vârstă de 35 de ani. Au schimbat numerele de telefon şi au continuat să discute pe WhatsApp şi Skype. Cei doi au conversat timp de un an şi jumătate, majoritatea discuţiilor fiind cu referiri sexuale explicite. În cursul acestor discuţii, bărbatul se afişa uneori în diverse ipostaze indecente, cu natură clar sexuală. În cursul anului 2018, francezul i-a trimis în câteva rânduri femeii câte 30-40 de euro, drept cadou. La sfârşitul anului însă, bărbatul a încetat discuţiile cu G.M., fapt ce a nemulţumit-o.

În iulie 2019, femeia l-a contactat pe francez pe aplicaţia Messenger a Facebook, spunându-i că deţine fotografii şi înregistrări video cu acesta şi că le va trimite tatălui şi unei prietene a bărbatului dacă acesta nu-i trimite 250 de euro.

„Vreau să îmi trimiţi 250 de euro. Nu îţi cer, ci îţi spun direct. Am aflat cine este tatăl tău şi despre o femeie. Le voi spune ce faci pe internet şi le voi şi arăta nişte poze cu tine. Nu am timp să mă joc sau de altceva. Dacă mă blochezi aici sau în alt loc, te găsesc de pe alt cont. M-am săturat să fac pe fata bună cu tine şi voi publica peste tot dacă nu îmi trimiţi imediat“, i-a transmis aceasta.

Ulterior, şi-a crescut pretenţiile la 300 de euro. Francezul i-a trimis imediat banii. În aceeaşi zi, G.M. i-a mai cerut 250 de euro, primind încă 125. A doua zi, femeia i-a cerut alţi bani. La fel, după încă o zi.

„Ştiu ce am promis, însă pentru tine 200 nu înseamnă nimic… deci vreau să înţelegi că am nevoie de 200 în plus, pentru că sunt într-o mare încurcătură şi pun pariu că nu ai vrea să fii şi tu… încerc să fiu drăguţă, însă dacă nu îmi rezolv problema mă voi super supăra şi voi vorbi cu toată lumea“, a ameninţat femeia.

De această dată, bărbatul a refuzat să se conformeze, încunoştiinţându-l totodată pe tatăl său despre situaţie.

Ameninţările au continuat pe parcursul anului 2019 şi a anului trecut, fără ca francezul să mai trimită bani. Ieşeanca a contactat rude ale bărbatului, urmărind să pună presiune asupra acestuia. În cele din urmă, bărbatul a contactat autorităţile.

Trimisă în judecată, femeia a negat că ar fi contactat rudele francezului. Totodată, a afirmat că nu avea de fapt nicio înregistrare compromiţătoare cu acesta. Magistraţii Judecătoriei au apreciat că parţial, vina aparţine şi francezului, acesta vulnerabilizându-se prin propriile sale acţiuni şi asumându-şi riscul de a deveni victima unor persoane lipsite de scrupule şi repere morale.

Ieşeanca a fost condamnată pentru şantaj sub formă continuată la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Femeia va trebui să-şi găsească alt mijloc de câştigare a existenţei, interzicându-i-se să-şi mai exercite activitatea timp de 2 ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.