Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

După ce a şantajat un cetăţean francez

Sentinţă inedită: o ieşeancă nu are voie să facă videochat doi ani. A șantajat un francez

GALERIE
videochat
  • videochat
- +

Magistraţii Judecătoriei i-au interzis unei ieşence să mai facă sex online timp de doi ani.

În termeni juridici, lui G.A. i s-a interzis „exercitarea dreptului de a practica activităţi de expunere, în direct sau înregistrate, adresate unui public sau individ, prin tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, a unor comportamente ori discuţii sexuale explicite“.

Decizia a fost luată ca pedeapsă complementară pentru o faptă de şantaj comisă de G.M.

Divorţată şi mamă a unui copil minor, G.M. îşi câştigă existenţa din practicarea videochat-ului. Mai prestează astfel de servicii şi independent, pentru a nu mai plăti camera de videochat.

În cursul unei întâlniri pe videochat, femeia a intrat în vorbă în urmă cu cinci ani cu un cetăţean francez, în vârstă de 35 de ani. Au schimbat numerele de telefon şi au continuat să discute pe WhatsApp şi Skype. Cei doi au conversat timp de un an şi jumătate, majoritatea discuţiilor fiind cu referiri sexuale explicite. În cursul acestor discuţii, bărbatul se afişa uneori în diverse ipostaze indecente, cu natură clar sexuală. În cursul anului 2018, francezul i-a trimis în câteva rânduri femeii câte 30-40 de euro, drept cadou. La sfârşitul anului însă, bărbatul a încetat discuţiile cu G.M., fapt ce a nemulţumit-o.

În iulie 2019, femeia l-a contactat pe francez pe aplicaţia Messenger a Facebook, spunându-i că deţine fotografii şi înregistrări video cu acesta şi că le va trimite tatălui şi unei prietene a bărbatului dacă acesta nu-i trimite 250 de euro.

„Vreau să îmi trimiţi 250 de euro. Nu îţi cer, ci îţi spun direct. Am aflat cine este tatăl tău şi despre o femeie. Le voi spune ce faci pe internet şi le voi şi arăta nişte poze cu tine. Nu am timp să mă joc sau de altceva. Dacă mă blochezi aici sau în alt loc, te găsesc de pe alt cont. M-am săturat să fac pe fata bună cu tine şi voi publica peste tot dacă nu îmi trimiţi imediat“, i-a transmis aceasta.

Ulterior, şi-a crescut pretenţiile la 300 de euro. Francezul i-a trimis imediat banii. În aceeaşi zi, G.M. i-a mai cerut 250 de euro, primind încă 125. A doua zi, femeia i-a cerut alţi bani. La fel, după încă o zi.

„Ştiu ce am promis, însă pentru tine 200 nu înseamnă nimic… deci vreau să înţelegi că am nevoie de 200 în plus, pentru că sunt într-o mare încurcătură şi pun pariu că nu ai vrea să fii şi tu… încerc să fiu drăguţă, însă dacă nu îmi rezolv problema mă voi super supăra şi voi vorbi cu toată lumea“, a ameninţat femeia.

De această dată, bărbatul a refuzat să se conformeze, încunoştiinţându-l totodată pe tatăl său despre situaţie.

Ameninţările au continuat pe parcursul anului 2019 şi a anului trecut, fără ca francezul să mai trimită bani. Ieşeanca a contactat rude ale bărbatului, urmărind să pună presiune asupra acestuia. În cele din urmă, bărbatul a contactat autorităţile.

Trimisă în judecată, femeia a negat că ar fi contactat rudele francezului. Totodată, a afirmat că nu avea de fapt nicio înregistrare compromiţătoare cu acesta. Magistraţii Judecătoriei au apreciat că parţial, vina aparţine şi francezului, acesta vulnerabilizându-se prin propriile sale acţiuni şi asumându-şi riscul de a deveni victima unor persoane lipsite de scrupule şi repere morale.

Ieşeanca a fost condamnată pentru şantaj sub formă continuată la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de trei ani. Femeia va trebui să-şi găsească alt mijloc de câştigare a existenţei, interzicându-i-se să-şi mai exercite activitatea timp de 2 ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri