Sentință: răgaz de 6 luni ca să se cumințească pentru un ieșean care și-a fugărit soția cu drujba

marți, 21 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Sentință: răgaz de 6 luni ca să se cumințească pentru un ieșean care și-a fugărit soția cu drujba

Judecătorii i-au dat unui ieșean din Voinești un răgaz de o jumătate de an pentru a se liniști după ce și-a fugărit fosta soție cu drujba, prin curte. Incidentul nu a avut urmări grave, fiind suficientă emiterea unui ordin de protecție.

Incidentul s-a petrecut pe 21 aprilie.

Conform plângerii depuse de femeie, fostul său soț o amenințase cu acte de violență atât pe ea, cât și pe actualul său concubin. Înarmat cu o drujbă, alergase după ea prin curte, fără a reuși totuși să o lovească. Nu era primul incident de acest fel. Dimpotrivă, bărbatul devenea violent adesea, pe fondul consumului de alcool. Comportamentul său era favorizat și de faptul că cei doi foști soți locuiau încă în aceeași casă.

Afirmațiile făcute de femeie erau susținute de mențiunile polițiștilor din ordinul de protecție provizoriu. De altfel, femeia mai depusese două cereri similare, vizând emiterea unui ordin judecătoresc. Cele trei cereri au fost reunite, iar magistrații Judecătoriei au dispus emiterea unui ordin de protecție valabil timp de șase luni. În acest interval, bărbatul nu va avea dreptul să se apropie la mai puțin de 50 de metri de fosta sa soție ori să mai ia legătura cu aceasta. Sentința Judecătoriei se află în analiza Tribunalului, în fața căruia bărbatul a depus apel. Decizia finală va fi luată pe 10 iunie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii