Sentinţe contradictorii: Achitaţi la Tribunal, condamnaţi la ani grei de închisoare la Curtea de Apel
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sentinţe contradictorii: Achitaţi la Tribunal, condamnaţi la ani grei de închisoare la Curtea de Apel

GALERIE
prostituate
  • prostituate
- +

Curtea de Apel a întors la 180° sentinţa de achitare dată de Tribunal într-un caz de trafic de persoane. Magistraţii Tribunalului nu fuseseră convinşi de mărturiile fetelor forţate să se prostitueze în Grecia şi Germania şi nici de cele ale martorilor, considerându-le contradictorii şi necorelate cu alte probe. Cu acelaşi dosar în faţă, la o distanţă de un an şi jumătate, magistraţii Curţii de Apel au admis apelul DIICOT Iaşi, trimiţându-i pe cei doi acuzaţi la închisoare.

Conform rechizitoriului, faptele comise de Cristian Bulgariu şi Mihaela Chelariu s-au petrecut în 2015, când aceştia au racolat trei ieşence, promiţându-le locuri de muncă în străinătate. Una dintre femei îşi lăsase la Iaşi copiii de 9 şi, respectiv, 10 ani, în speranţa că le va putea oferi o viaţă mai bună. A doua abia împlinise 18 ani şi se aflase până atunci în sistemul de protecţie al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. A treia, de asemenea mamă, era prietena fratelui lui Bulgariu, fiind cu atât mai uşor de amăgit.

Prima fată a reclamat că ar fi fost dusă în Grecia, în oraşul Schimatari din apropierea Atenei. Încă din prima seară, ar fi fost obligată să ofere servicii sexuale unui bărbat, încercând după aceea să-şi taie venele. Ea ar fi fost exploatată sexual timp de două luni, având şi 15 clienţi zilnic. După două săptămâni, a mai fi fost adusă o fată, căreia i se promisese un post de ajutor de bucătar. Au reuşit să fugă, refugiindu-se la un fost client pakistanez, care le-a găzduit o vreme, până au putut să se întoarcă în ţară. Celei de-a treia fete i s-a promis o slujbă de chelneriţă într-un bar din Germania. În loc de aceasta, ar fi fost dusă într-un bordel din Düsseldorf, fiind obligată să se prostitueze. Şi ea ar fi reuşit să fugă ajutată de un client. Ajunsă la Iaşi, ea s-ar fi întâlnit din nou cu cei doi, care au obligat-o să se prostitueze în zona Gării Nicolina. După patru zile, ar fi fost salvată de mama ei.

Achitaţi în primă instanţă, Bulgariu şi Chelariu au fost condamnaţi definitiv în faţa Curţii de Apel, pentru trafic de persoane în formă continuată. Bulgariu a primit o pedeapsă totală de 8 ani, 6 luni şi 20 de zile de închisoare, iar Chelariu va rămâne în spatele gratiilor timp de 6 ani. Cei doi vor trebui de asemenea să achite 31.730 lei drept cheltuieli judiciare şi 8.000 de euro ca despăgubiri civile către două dintre victime. Cea de-a treia nu s-a constituit parte civilă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.