anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 28.05.2022

Senzaţional! Sărbători locale terminate cu focuri de paie în loc de focuri de artificii!

GALERIE
Patratel VINERI, 19 octombrie 2018 - 1
 • Patratel VINERI, 19 octombrie 2018 - 1
- +

* După cum bine ştiţi deja, sărbătorile municipale de la Iaşi s-au încheiat nu în trombă (cum ar fi fost normal), ci în trombişoară, una mai mică, pe motiv de lipsa focurilor de artificii - care, de obicei, puneau capac ultimei seri, pe bază de concerte. Cauza încă nu se cunoaşte, dar cauza cauzei se bănuieşte (unii spun că ar fi fost politică). Totuşi, nu e cazul să căutăm vinovaţi şi să-i arătăm cu degetul, fiindcă nu doar la sărbătorile din Iaşi s-a întâmplat aşa ceva; detalii, în cele ce urmează:

* La Sărbătorile Consumatorilor din localitatea omonimă, ultima seară, în care a evoluat taraful Simfonia, s-a încheiat nu cu foc de artificii, ci cu un foc de paie, după ce s-au aprins două căpiţe de la chiştocul de ţigară aruncat de un necunoscut bine ciupit. Se bănuieşte că necunoscutul, cu glugă trasă pe ochi, ar fi fost însuşi primarul Georgel Tălâmbă, care a recurs la acest gest după ce a băut banii de artificii.

* Nici la Hapsâni localnicii nu s-au bucurat de focuri de artificii, cu prilejul încheierii sărbătorilor locale; dimpotrivă, ultima seară s-a isprăvit cu un spectacol de operă (Wagner), un recital de manele şi câteva focuri de armă, trase de unul dintre paznici spre patru cetăţeni dintr-o localitate învecinată, veniţi să le fure un purcel.

* Sătenii din Machitori şi-au rugat primarul să le bage, la sfârşitul sărbătorilor, nu foc de artificii, care durează puţin şi costă mult, ci un foc de cărbuni, sub grătare; totuşi, ei s-au bucurat cel mai mult şi mai mult de focul aprins sub cazanul cel mare de făcut rachiu; de la acesta, lăsat nesupravegheat, au luat foc şi câteva case din vecinătate.

* Din lipsă de fonduri, primarul Aurel Pocitanie din Puturoşi a oferit alegătorilor, în loc de focurile de artificii trecute pe afiş, la finalul Sărbătorilor Puturoşilor, artificii pentru bradul de Crăciun, de atârnat pe crenguţe, câte unul pentru fiecare localnic. Drept mulţumire, aceştia vor să-i dea primarului, în schimb, foc la valiză.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.