Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Serena nu iartă nimic

GALERIE
serena-williams-usopen
  • serena-williams-usopen
- +

 

Întâlnirea americancei din sferturi cu Karolina Pliskova poate fi adevărata finală a US Open. Raluca Olaru joacă astăzi în sferturi, la dublu mixt

 

Serena Williams, locul 26 WTA, s-a calificat, duminică, pentru a XV-a oară în sferturile de finală ale US Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-0, 4-6, 6-3, pe estona Kaia Kanepi (44 WTA). Startul Serenei a fost senzaţional, ţinând-o la respect pe estonă, cu serviciul ei. După numai 19 minute de joc, primul se s-a şi încheiat cu 6-0 pentru Serena, care a împuşcat patru paşi în acest prim set şi a c-câştigat toate mingile în care i-a intrat primul serviciu. În setul al doilea, jucătoarea americană a simţit revenirea balticei, care a fost superioară cam la toate capitolele. Kanepi a făcut break chiar din primul game, l-a consolidat la 4-2, Serena a avut o tresărire la 5-2, dar în cele din urmă Kaia şi-a câştigat setul pe serviciu, la a treia minge de set, după ce Serena a irosit şi ea trei şanse de 5-5. În setul decisiv, americanca şi-a înnebunit adversara cu aşii ei (opt la număr, 18 în total) iar un break i-a fost suficient pentru a câştiga setul şi meciul. O surpriză a fost realizată de imprevizibila jucătoare letonă, Anastassija Sevastova (18 WTA), care a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (7 WTA), “candidată” la locul doi mondial. Scorul a fost 6-3, 1-6, 6-0 pentru Sevastova, realizat în 81 de minute, iar poziţia Carolinei Wozniacki în topul mondial nu mai poate fi clintită. Şi, evident, nici avansul de 2.086 puncte pe care îl deţine Simona Halep în fruntea clasamentului WTA. Sevastova va juca în sferturile de finală cu deţinătoarea trofeului, Sloane Stephens (3 WTA), care dă dovadă că se simte şi acum excelent la Flushing Meadows şi este extrem de motivată să apere cât mai multe din punctele obţinute anul trecut. Sloane a învins-o fără prea multe probleme pe belgianca Elise Mertens (15), scor 6-3, 6-3 în 86 de minute. Cât despre Serena Williams, aceasta va avea un duel foarte puternic în sferturi, cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova (8 WTA), care a depăşit-o, cu scorul de 6-4, 6-4, pe australianca Ashleigh Barty (17), într-o oră şi 24 de minute. Celelalte două sferturi de finală s-au stabilit în urma meciurilor de aseară: Madison Keys (SUA) – Dominika Cibulkova (Slovacia) – scor, 6-1, 6-3, Arîna Sabalenka (Belarus) – Naomi Osaka (Japonia) – 3-6, 6-2, 4-6, Marketa Vondrousova (Cehia) – Lesia Ţurenko (Ucraina) şi Maria Şarapova (Rusia) – Carla Suarez (Spania).

În turneul masculin de la US Open, liderul mondial, Rafael Nadal, a avut o bătălie grea cu gruzinul Nikoloz Basilaşvili (37 ATP). Nadal a avut nevoie de mai bine de două ore pentru a câştiga cu 6-3, 6-3, 6-7, 6-4, dar pare-se că scopul lui Basilaşvili, acela de a-i lua un set marelui “Rafa” a fost atins. Deţinătorul trofeului va avea în sferturi un adversar mai puternic, Dominic Thiem (9 ATP). Austriacul a izbutit să treacă de finalistul de anul trecut, sud africanul Kevin Anderson (5 ATP) în două ore şi 37 de minute, scor 7-5, 6-2, 7-6. În cel de-al doilea sfert de pe partea superioadă a tabloului se vor întâlni argentinianul Juan Martin del Potro (3 ATP) şi americanul John Isner (11 ATP). “Delpo” s-a calificat relativ uşor în faţa croatului Borna Coric (20 ATP), după un meci de două ore şi patru minute. În schimb, Isner a avut nevoie de cinci seturi şi de trei ore şi opt minute de joc pentru a-l depăşi pe canadianul Milos Raonic (24 ATP) cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, 3-6, 6-2. Celelalte sferturi au fost stabilite după partidele de azi-noapte: Kei Nishikori – Philipp Kohlschreiber 6-3, 6-2, 7-5, Novak Djokovic – Joao Sousa, Marin Cilic – David Goffin şi Jack Millman – Roger Federer.

Singura prezenţă românească pe tablourile de seniori la US Open a rămas Raluca Olaru, care a izbutit să se califice în sferturile de finală la dublu mixt, alături de croatul de 30 de ani, Franko Skugor, după o victorie strălucită şi dificilă în faţa perechii favorite nr. 7, Katarina Srebotnik / Michael Venus (Slovenia / Noua Zeelandă), scor 4-6, 6-4, 16-14, într-o oră şi 33 de minute. Olaru şi Skugar (30 de ani, Croația) au trecut, duminică, în optimile de finală ale tabloului de dublu mixt de perechea formată din Katarina Srebotnik şi MIchael Venus (Slovenia / Noua Zeelandă), scor 4-6, 6-4, 16-14. Cei doi au revenit dintr-o situaţie dificilă, fiind conduşi cu set şi 2-4, însă au câştigat patru game-uri la rând pentru a trimite partida la loteria super-tiebreak-ului. Aici, fiind de două ori la un punct de eliminare, Olaru şi Skugar au valorificat a cincea minge de meci. În sferturi, Raluca Olaru şi Franko Skugar, care au obţinut deja două victorii împreună la New York, vor înfrunta astăzi perechea formată din poloneza Alicja Rosolska şi croatul Nikola Mektic. Doar două echipe de pe lista capilor de serie s-au calificat în sferturi: Nicole Melichar / Oliver Marach (SUA/Austria, nr. 2) şi Andrea Sentini  / Eduard Roger Vasselin (Cehia / Franţa, nr.5).

În turneele de juniori, Salma Cadar a beneficiat în primul tur de abandonul argentiniencei Ana Geller, la scorul de 5-7, 0-2 şi s-a calificat în turul II, iar Filip Jianu a fost învins în primul tur cu 0-6, 6-7 de către polonezul Wojciech Marek. Tie-break-ul setului II a fost câştigat de polonez cu 7-5 după ce Jianu a condus cu 5-2! Ajuns pe tabloul principal din calificări, ieşeanul Cezar Lungu a jucat în primul tur cu britanicul Aidan McHugh şi a fost învins cu 6-7, 3-6.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri