Serie de conferinţe pe teme de patrimoniu la Casa Muzeelor din Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Serie de conferinţe pe teme de patrimoniu la Casa Muzeelor din Iași

GALERIE
afis mnlr
 • afis mnlr
- +

Iaşul va găzdui în perioada următoare o serie de conferinţe cu titlul „Patrimoniu şi comunitate”, conferinţe care vor aduce în faţa publicului istorici, arhitecţi şi filologi. Evenimentele sunt organizate de către Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi Asociaţia „Patrimoniu pentru comunitate” Iaşi, invitaţii urmând să expună care este rolul şi cum poate valorificarea patrimoniului să contribuie la dezvoltarea societăţilor.

Primul eveniment din această serie va avea loc în contextul Zilei Culturii Naţionale, urmând astfel ca sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 11.00, la Casa Muzeelor, istoricul Sergiu Musteaţă să susţină conferinţa „Rolul moştenirii culturale în dezvoltarea unei societăţi durabile. Cazul Municipiului Chişinău”. Conferinţa va aborda subiectul rolului facilitator al moştenirii culturale în domeniul dezvoltării durabile.

„Conform Agendei ONU pentru Dezvoltare Durabilă, adoptată în 2015, statele sunt încurajate să acorde o atenţie mai mare moştenirii culturale şi naturale, un domeniu interdisciplinar care reprezintă o componentă esenţială a economiilor contemporane, un factor important de dezvoltare şi consolidare a identităţii (urbane). Invitatul Sergiu Mustaţă va releva din mai multe perspective rolul patrimoniului cultural în strategiile de dezvoltare a Republicii Moldova şi altor state şi oraşe europene”, explică reprezentanţii Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Sergiu Musteaţă este doctor în istorie, profesor al Şcolii Doctorale de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte, conferenţiar universitar al Catedrei de Istorie şi Geografie, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, dar şi editor al seriilor de monografii „Tânărul istoric”, „Istorii şi documente necunoscute” şi redactor-şef al revistei „Plural. History. Culture. Society”. Domeniile sale de interes sunt valorificarea patrimoniului etnocultural şi istoria contemporană a Republicii Moldova.

Intrarea la evenimentul de sâmbătă este liberă, în limita locurilor disponibile. De asemenea, conferinţa poate fi urmărită şi online, live, pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional al Literaturii Române Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X