Serie de furturi de la amanet. Hoțul l-a dus de nas și pe un tip cunoscut din vedere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Serie de furturi de la amanet. Hoțul l-a dus de nas și pe un tip cunoscut din vedere

GALERIE
amanet
  • amanet
- +

Un hoţ fura de la un amanet pentru a vinde marfa la altul. Urciorul nu a mers însă de multe ori la apă, inventivul tâlhar ajungând după gratii.

Faptele de care a fost acuzat Cătălin Ianţoc au fost comise în 2017 şi 2018. Pe 31 mai 2017, tânărul a intrat într-un centru de amanet, de unde a cerut un telefon Samsung Galaxy S7, pentru a-l verifica în vederea achiziţionării. Ianţoc şi-a făcut de lucru cu telefonul timp de aproape 40 de minute, până a mai intrat un client. În acel moment, Ianţoc a fugit cu tot cu telefonul în valoare de 1.750 lei. L-a scos la vânzare pe internet în aceeaşi zi, vânzându-l după o oră cu 1.600 de lei.

După două luni, Ianţoc a mai dat o lovitură, la un alt centru de amanet din Dacia. Sub pretextul că vrea să cumpere bijuterii pentru prietena sa, a cerut o brăţară şi un lanţ de aur în greutate totală de 15,12 grame. S-a uitat la ele timp de aproximativ 5 minute în faţa ghişeului. Când operatoarea s-a întors pentru a cântări altă bijuterie, a fugit.

După alte două săptămâni, a furat în aceeaşi manieră un telefon Samsung A5 în valoare de 1.150 de lei de la un centru de amanet din Alexandru cel Bun. L-a amentat după scurt timp, contra sumei de 600 de lei.

Ultima lovitură a fost dată în mai 2018, când Ianţoc a împrumutat de la o persoană pe care o cunoştea din vedere telefonul pentru a efectua o convorbire. Evident, a plecat cu telefonul, pe care l-a vândut a doua zi unui tehnician de la un centru Service GSM din zona Gării contra sumei de 1.100 de lei.

Arestat în cele din urmă după o tâlhărie, Ianţoc a fost judecat în stare de arest, fiind condamnat anul trecut la 3 ani şi 6 luni de închisoare. A reuşit să obţină rejudecarea cauzei, obţinând reducerea pedepsei până la 2 ani şi 2 luni de închisoare. Condamnarea se va adăuga la cei 4 ani şi 5 luni primiţi pentru tâlhărie, Ianţoc urmând să rămână în detenţie timp de 6 ani şi 7 luni. Sentinţa nu este definitivă, contestaţia înaintată de Ianţoc intrând alaltăieri pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.