„Serile Filmului Românesc – Iaşi” a rămas fără invitatul special: s-a îmbolnăvit de COVID

luni, 28 septembrie 2020, 02:57
2 MIN
 „Serile Filmului Românesc – Iaşi” a rămas fără invitatul special: s-a îmbolnăvit de COVID

Ce putem viziona la manifestarea care începe miercuri?

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Serile Filmului Românesc, care se va desfăşura săptâmâna aceasta la Iaşi, în perioada 30 septembrie – 4 octombrie, a rămas fără invitatul special după ce actorul Horaţiu Mălăele, căruia îi este dedicată această ediţie, s-a îmbolnăvit cu Covid-19.

„Virusul nu alege – recent, actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele a fost diagnosticat cu Covid-19. În aceste condiţii, spectatorii care îl aşteptau la Iaşi sunt rugaţi să păstreze gândurile de bine, să se bucure de atmosferă şi film, în compania invitaţilor din program. Biletele achiziţionate pentru spectacolul Sunt un orb, din cadrul SFR, vor putea fi păstrate pentru data la care va fi reprogramat evenimentul”, au anunţat organizatorii festivalului, care au subliniat că actorul va veni la Iaşi în viitorul apropiat pentru a relua momentele programate înainte să se îmbolnăvească.

Evenimentul oficial de deschidere va avea loc miercuri seară, de la ora 19, în Piaţa Unirii, cei prezenţi având ocazia să urmărească în avanpremieră producţia „Luca”, în regia lui Horaţiu Mălăele. Printre invitaţi se numără István Téglás, Rodica Mandache, Andi Vasluianu şi Irina-Margareta Nistor. În cazul în care vremea este nefavorabilă proiecţia se va desfăşura în Pavilionul Artistic din Piaţa Unirii.

În zilele următoare vor fi proiectate o serie de filme dedicate lui Horaţiu Mălăele, dar şi retrospective, documentare şi filme româneşti premiate, spectacole de lectură sau concerte, atât în Piaţa Unirii, dar şi la Ateneul Naţional din Iaşi, în Amfiteatrul Palas sau în curtea interioară de la Art^Design.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii