Servicii de îngrijiri medicale şi sociale la domiciliu pentru 60 de vârstnici imobilizaţi la pat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 03.12.2021

Servicii de îngrijiri medicale şi sociale la domiciliu pentru 60 de vârstnici imobilizaţi la pat

GALERIE
imobilizat
  • imobilizat
- +

Aflaţi care sunt condiţiile pentru ca vârstnicii să poată beneficia de proiectul ce se desfăşoară la Iaşi.

60 de vârstnici din laşi vor beneficia gratuit de îngrijire socio-medicală şi paliativă la domiciliu în cadrul proiectului „Casa vârstnicilor e acasă“, proiect finanţat de Municipiul Iaşi şi implementat de Asociaţia „Sf. Damian“. Proiectul se adresează vârstnicilor afectaţi de boală, lipsiţi de sprijin şi marginalizaţi de către comunitate.

Îngrijirile la domiciliu constau în servicii de asistenţă socială, servicii de îngrijire medicală (consultaţii medicale, electrocardiograme, administrare tratamente injectabile, perfuzii, tratare escare, îngrijire canulă traheală / tub de dren / fistulă / stomă, schimbare pungă colostomă, aplicare / schimbare sondă vezicală, testare glicemie, monitorizare parametri fiziologici precum tensiune arterială, puls, temperatură), servicii de îngrijire personală (toiletă parţială şi generală, schimbare scutec, clismă, prevenire escare decubit, hrănire - hidratare, efectuare cumpărături) şi scutece gratuite.

„Pentru includerea în proiect vârstnicii trebuie să îndeplinească următoarele criterii cumulative: vârstnici imobilizaţi la pat sau vârstnici aflaţi în stadiile terminale ale unor boli; venit net pe membru de familie nu mai mare decât salariul minim net pe economie. Solicitările se transmit Asociaţiei „Sf. Damian“ telefomic la numărul 0332.801.480 sau pe e-mail la adresa secretariat.asd@gmail.com“, a precizat Ştefana Pocneţ, asistent social în cadrul Asociaţiei „Sf. Damian“.

Aceasta a mai precizat că alături de proiectul dedicat vârstnicilor din oraşul Iaşi, Asociaţia „Sf. Damian“ desfăşoară în prezent şi o Caravană Medicală în 7 comune din judeţul Iaşi. În cadrul acestei caravane în zilele 9, 24, 25, 30 septembrie şi 7, 22, 23 octombrie, un medic şi asistenţii medicali care activează în cadrul fundaţiei vor merge în respectivele commune şi vor acorda servicii medicale vârstnicilor aflaţi în dificultate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Dan CONSTANTIN

De ce vulturii vor înhăţa bucată cu bucată din starul economiei comuniste de la Iaşi

Şi totuşi nimeni nu a plătit! A rămas în urmă un munte de datorii, mare parte în dreptul statului, ceea ce ne face să credem că până la urmă această obligaţie va fi pusă în spinarea tuturor cetăţenilor, deci pierderea va fi socializată.

Filmuletul zilei

opinii

Vodă Koba cel cumplit

Alexandru CĂLINESCU

Vodă Koba cel cumplit

Dacă naziştii de frunte au fost judecaţi şi condamnaţi, dacă şi astăzi un fost paznic de lagăr ajunge, la 90 de ani, în faţa tribunalului, nici un lider sovietic şi nici un călău kaghebist n-a fost în situaţia de a răspunde pentru faptele lui. Iată de ce, în lipsa unui proces al comunismului, o carte precum cea a lui Martin Amis este salutară.

Politehnica lui Kogălniceanu

Neculai SEGHEDIN

Politehnica lui Kogălniceanu

Cine a citit jurnalul american al lui Grigore T. Popa (volum editat de dr. Richard Constantinescu), poate întâlni, spre sfârşitul cărţii, coperta numărului 3 din anul 1936 al Însemnărilor ieşene, unde marele profesor anatomist era coleg de redacţie cu Mihail Sadoveanu şi George Topîrceanu. Pe acea copertă se poate vedea şi cuprinsul numărului cu pricina, în care este menţionat şi articolul O Politehnică la Iaşi, în 1850 de Ioan Andriescu-Cale. 

Ultima dorinţă a unui general

dr. Eugen TÂRCOVEANU

Ultima dorinţă a unui general

Unchiul Nelu, pe numele său Ion Gavriloiu, s-a născut la 8 octombrie 1921, în satul Trestieni, comuna Pârscov (unde s-a născut şi Vasile Voiculescu pe care l-a cunoscut), din judeţul Buzău. A fost fiul Anei şi al lui Constantin Gavriloiu, preot înzestrat cu mare har duhovnicesc, cu dragoste de oameni şi de adevăr.

pulspulspuls

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Un război intestin este inevitabil la USR Iaşi. Iată argumentele!

Acuma, că a trecut ziua naţională, adică 24 de ore în care, trebuie să recunoaştem, tot românul trebuie să adopte poziţia sfinxului, ei bine, acuma, că a trecut, putem să relaxăm muşchii faciali şi să medităm puţin la problemele importante ale urbei noastre. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.