anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.10.2020

Servicii de terapie pentru copiii cu dizabilităţi și pentru familiile acestora

GALERIE
terapie
  • terapie
- +

18 copii cu dizabilităţi din Municipiul Iaşi, dar şi părinţii sau fraţii acestora, vor beneficia de servicii de terapie şi consiliere gratuite în cadrul unui proiect realizat de către Fundaţia Bethany.

Proiectul este intitulat „Terapie la puterea a treia - cooperare pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi“, cofinanţat de Consiliul Local Iaşi. Acest proiect se derulează în perioada septembrie - decembrie 2020, prin intermediul acestuia dorindu-se sprijinirea copiilor cu dizabilităţi din municipiu.

„Copiii cu dizabilităţi se confruntă cu dificultăţi diverse, precum cele de tip comportamental, de adaptabilitate, dar şi de comunicare. Totodată, aceştia prezintă şi un risc crescut de excluziune socială. În judeţul Iaşi sunt 2.881 de copii cu dizabilităţi, conform raportului DGASPC din anul 2019. Dintre aceştia, doar 257 au beneficiat de terapie gratuită în cele cinci centre de îngrijire şi recuperare specializate“, au subliniat reprezentanţii fundaţiei.

Prin intermediul proiectului realizat de Fundaţia Bethany se doreşte oferirea de servicii integrate de recuperare, fiind incluşi 18 copii cu dizabilităi neuro-psiho-motorii. Aceştia vor beneficia de programe individuale specializate, realizate de terapeuţii fundaţiei. De asemenea, părinţii şi fraţii acestora vor beneficia de consiliere psiho-socială pentru a ajuta modul în care gestionează dificultăţile din familie.

Proiectul fundaţiei include şi webinarii pentru cadre didactice cu scopul de a transfera metode şi practici de lucru care să ducă la creşterea nivelului de toleranţă la clasă, ajutând astfel incluziunea socială.

Proiectul „Terapie la puterea a treia - cooperare pentru recuperarea copiilor cu dizabilităţi“ este derulat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany şi cofinanţat de Consiliul Local Iaşi. Organizaţia oferă servicii similare celor oferite în cadrul acestui proiect de 26 de ani, iar de 10 ani este alături de copiii din mediul rural cu proiecte educaţionale de lungă durată. Totodată, sunt sprijiniţi copiii cu rezultate bune la învăţătură pentru a parcurge cursurile liceale.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

Lucian DÎRDALA

Viitor incert pentru Conferinţa privind Viitorul Europei

A sosit, poate, momentul ca liderii UE să caute o personalitate din afara clasei politice: există, în Vest şi în Est, oameni de cultură care reflectează asupra unităţii Europei şi care, dacă ar fi bine completaţi de politicieni şi specialişti, ar putea insufla mai multă energie civică acestui forum ce se doreşte a fi şi un exerciţiu de democraţie participativă.

Filmuletul zilei

opinii

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

Ce va urma

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ce va urma

Ce se va întâmpla cu strada mea, numită oficial a Bisericii, dar pe care tomeştenii nu o numesc nicicum? Nu ştiu cum se numeşte strada mai sus, dar pe această şosea se ajunge la Păun şi de aici se intră în drumul Iaşilor care vine dinspre sud. 

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

pulspulspuls

Să râdem cu Peni Hill

Să râdem cu Peni Hill

Tare ridicol mai e şi Peni Hill ăsta, băi frate... Deci, fiţi atenţi aicea: după ce s-a testat şi a aflat că are Covid, omul s-a retras la izolare în vila copilului, şi, din câte ne spun sursele noastre, zice-se că omul s-a c*%$& pe el de frică, nu alta, tremurând ca varga lângă ăla micu’ de acasă. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.