anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Serviciile medicale ale viitorului Spitalului Regional de Urgență Iași (P)

GALERIE
picture2
 • picture2
- +

România construiește spitale.

Suntem constant preocupați de dezvoltarea sistemului medical din România, având un obiectiv comun de creștere a calității serviciilor medicale și îmbunătățirea calității vieții pacienților.
Cu o clădire modernă de peste 148.000 de mp, Spitalul Regional de Urgență Iași va avea peste 900 de paturi. Prin personalul medical profesionist și aparatură de ultimă generație, vor fi livrate servicii medicale la standarde internaționale. Pentru un viitor sănătos.

Modelul de funcționare a Spitalului Regional de Urgență Iași:

 • Centrul pentru cap și gât (99 paturi): Neurologie + AVC, Neurochirurgie, Oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;
 • Centrul toracic (104 paturi): Pneumologie, Cardiologie, Chirurgie toracică, Chirurgie cardiovasculară;
 • Centrul abdominal (275 paturi): Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie, Chirurgie generală;
 • Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă (75 paturi): Ortopedie, Chirurgie plastică, Arsuri, Chirurgie vasculară;
 • Centrul de medicină Internă (135 paturi): Dermatologie, Medicină internă, Boli metabolice și endocrinologie, Imunologie, Hematologie, Psihiatrie acuți, UTI;
 • Centrul pentru mamă și copil (76 paturi): Ginecologie / obstetrică, Pediatrie și chirurgie pediatrică, UTIP, Neonatologie.

Valoarea totală a proiectului: 2.379.575.202,02 lei, din care: valoarea totală eligibilă: 684.906.513,63 lei, din care valoarea total nerambursabilă FEDR: 223.320.500,00 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul de stat: 458.296.407,65 lei.

Proiectul Construire Spital Regional de Urgență Iași, COD SMIS: 133903, este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 14: Construcţia infrastructurilor pentru spitalele regionale de urgenţă, Obiectivul 1 "Îmbunătăţirea calităţii și eficienţei asistenţei spitalicești de urgenţă"

Perioada de implementare: 106 luni, 01.05.2018 – 28.02.2027  

Pentru mai multe detalii privind implementare proiectului, stadiul lucrărilor sau alte informații, puteți urmări site-ul dedicat  https://spitalregionaliasi.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Patria nu e tribunal

Pavel LUCESCU

Patria nu e tribunal

Nu există unitate de măsură pentru patriotism. Şi, prin urmare, nu există mai mult sau mai puţin patrioţi. Există în schimb o infinitate de grade de intensitate a relaţiei cu propria patrie, de la pura indiferenţă, la pura pasiune, dar nimic care să justifice instituirea vreunui tribunal al patriotismului.

opinii

China şi „stabilitatea socială”

Alexandru CĂLINESCU

China şi „stabilitatea socială”

China are o frumoasă tradiţie: în timpul aşa-zisei „revoluţii culturale”, fotografiile „duşmanilor poporului” erau lipite pe toţi pereţii şi pe toate gardurile. Regimul a reuşit să insufle teama de decădere socială, eficient şi pervers mijloc de coerciţie. Aşa stând lucrurile, orice mişcare de protest împotriva dictaturii partinice este un act de mare curaj.

George „Gogu” Constantinescu (2)

Neculai SEGHEDIN

George „Gogu” Constantinescu (2)

Integrala invenţiilor lui George Constantinescu a fost scrisă la Cluj, editată şi tipărită la Iaşi şi donată Muzeului Politehnicii din Bucureşti. Asta şi pentru ca legătura între cele trei oraşe să fie şi alta decât cea din butada conform căreia legile se gândesc la Cluj, se scriu la Bucureşti şi se aplică la Iaşi.

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

pr. Constantin STURZU

Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc

De ce ne ajunge atât de uşor la inimă colindul? Pentru că el nu este altceva decât Evanghelia înfăşată în scutece de Prunc. 

pulspulspuls

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Letopiseţul giudeţului nostru: despre cum a botezat Mihai Chirica un cronicar şi cum a decontat musiu Paralexe deplasarea la Cremenal din visteria publică

Pentru astăzi ne-am propus să-l tragem de urechi pe primarul târgului nostru, onorabilul edil Mihai Chirica, care a greşit impardonabil o referire la denumirea celui mai proaspăt liceu din oraş, care poartă numele cronicarului Miron Costin. 

Caricatura zilei

Iohannis și gazele

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.