Worldstreet a lansat un serviciu gratuit pentru persoanele care au trecut prin accidente rutiere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 26.01.2022

Worldstreet a lansat un serviciu gratuit pentru persoanele care au trecut prin accidente rutiere

GALERIE
ajutor victime rutiere
 • ajutor victime rutiere
- +

Ieşenii care au trecut printr-un accident rutier şi consideră că au rămas cu traume, pot cere ajutor psihologilor Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră Worldstreet. Ei primesc consiliere GRATUITĂ, 24 de ore din 24, atât la telefon cât şi în urma şedinţelor cu psihologii Asociaţiei Worldstreet.

Persoanele care consideră că au nevoie de acest ajutor din partea psihologilor Asociaţiei Worldstreet ne pot apela cu încredere la numărul de telefon -0740.425.652- atât pentru a cere ajutor la telefon cât şi pentru a programa o întâlnire cu psihologii noştri.

În cazul accidentelor rutiere, persoanele pot fi traumatizate atat din punct de vedere fizic cât şi psihologic, studiile susţinând ca dificultăţile psihologice pot afecta calitatea vieţii la fel de mult ca şi trauma fizică. Departamentul de Consiliere Psihologică din cadrul Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră Worldstreet are în componenţă trei psihologi care sunt permanent la dispoziţia serviciului HelpLine Worldstreet.

Asigurăm apelanţii de confidenţialitate şi sprijin.Psihologii Asociaţiei Worldstreet subliniază că, de cele mai multe ori, persoanele care au supravieţuit accidentelor rutiere, grave sau uşoare, nu conştientizează că au dobândit o traumă. „Persoana respectivă retrăieşte intens şocul evenimentului, atât în momentul zilei, cât şi prin coşmaruri pe timpul nopţii. Amorţeşte, de obicei, imediat după evenimentul traumatic, o stare de conştiinţa similară cu ameţeala şi confuzia. Mai intervin evitarea, adică persoana se forţează voluntar sa evite gânduri, sentimente sau conversaţii care conduc la experienţa traumatică şi chiar căutarea eliberării de trăirile traumatice prin automedicaţie, alcool, droguri, sau multă hrană. Alte simptome prezente ar mai fi somnul agitat, mânie şi iritabilitate, dificultăţi de concentrare, căutare permanentă a semnelor pericolului, nervozitate, izbucniri nervoase, încercarea de a evita orice lucru legat de traumă, goluri de memorie, pierderea interesului pentru activităţile normale, senzaţia de izolare şi detaşare faţă de ceilalţi şi chiar limitarea perspectivelor de viitor”, a precizat Bianca Adăscăliţei, psiholog în cadrul Asociaţiei Worldstreet.

Cei care au rămas cu stres posttraumatic pot descrie sentimente de culpă referitoare la faptul că ei au supravieţuit în timp ce alţii nu, ori referitoare la lucrurile pe care le-au făcut pentru a supravieţui. Stresul post traumatic netratat poate duce la dificultăţi de relaţionare atât cu persoanele apropiate cât şi în mediul social. Poate duce la fobii, depresie, sentimente de ineficientă, ruşine, disperare sau lipsă de speranţă, sentimentul de prejudiciere permanentă, pierderea convingerilor susţinute anterior, ostilitate, retragere socială, sentimentul de ameninţare permanentă, atacuri de panică. „Faptul ca nu reuşeşti să treci peste o trauma nu trebuie să fie însoţit de ruşine. A apela la un ajutor specializat va îmbunătăţi calitatea vieţii atât a persoanei suferinde cât şi a celor apropiaţi lui. Din păcate persoanele afectate de o trauma au tendinţa dezvolta simptome care duc la alienare, ostilitate, retragere, devin tensionaţi în relaţiile cu familia, prietenii şi alte persoane apropiate. Rareori o trauma afectează o singura persoana. Desigur, fiecare persoană are propriile resurse pentru a depasi un obstacol, insa atunci cand trauma psihologică este instalată, o mare parte din resursele noastre par a fi blocate şi atunci factorul cel mai important în recuperare şi readucerea la normal a sistemului nostru psihic este recunoaşterea problemei şi dorinţa de a cere ajutorul. Prin “HelpLine Worldstreet” încercăm să aducem un ajutor, un sprijin social şi emoţional pentru victimele accidentelor rutiere şi familiilor acestora”, a completat psihologul Ana Jignea, coordonatorul proiectului HelpLine Worldstreet.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (II)

Atunci când şi-au prezentat pachetul de cereri adresate Occidentului, reprezentanţii diplomatici ruşi nu aveau cum să spere că simplul zăngănit de arme în preajma graniţelor ucrainene poate inversa un amplu proces geopolitic derulat pe un interval de aproape trei decenii.

Filmuletul zilei

opinii

Asachi întemeietorul

Florin CÎNTIC

Asachi întemeietorul

Gh. Asachi este una dintre figurile fondatoare ale instituţiilor moderne în Iaşi. Printre ele, şi Arhivele Statului Moldovei care, la 190 de ani de funcţionare neîntreruptă, rămâne una dintre instituţiile fundamentale ale oraşului.

Hombre şi patimile

Radu PĂRPĂUȚĂ

Hombre şi patimile

Hombre locuia în Iaşi, în oraşul culturii cum se zice cu o vorbă tocită. Dar dacă ne referim la cartierul Bularga cel puţin nici nu poate fi vorba de „oraşul culturii”. Bulargăi îi spun, chiar locuitorii cartierului, ŢŢŢ, adică Ţaţe, Ţoape şi Ţărani. Sigur, or fi şi oameni deosebiţi printre ei. Desigur că şi alte oraşe au asemenea cartiere. Şi asemenea oameni. Spun asta deşi nu am fost la Londra, Avignon sau Târgu Bujor.

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (II). Moneda rotundă

Deși subiectul e același ca într-o povestire de Sadoveanu - o vânătoare -, alt text scris de Dan Eremia Grigorescu păstrează tușe din stilul, din atmosfera prietenului vârstnic și taciturn. Dar nu admirăm, ca să mă exprim în termeni de facere a imaginii, panoramări îndelungi, detalii generos lăsate privirii. Acum savurăm cadre scurte, ritmic, aproape nervos montate, potențând starea de neliniște, de pericol iminent, aproape fatal. Nu numai descrierea momentelor de așteptare imprimă viteza, savoarea lecturii, ci, în plus, momentul unic, de povestire incredibilă dar adevărată a dansului vânătorului cu fiara, ultimă încontrare pe viață și pe moarte, urmată de finalul imprevizibil.

pulspulspuls

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

A fost sau n-a fost? La cerneală ne referim: aranjament sau furie. Iată variantele!

Aşadar, vorba filmului lui Porumboiu jr.:A fost sau n-a fost un scenariu pus la punct chiar de Simion&compania lui de băieţi cu ochi albaştri ce privesc înspre răsărit, aşa cum pare multora să fi fost acolo în piaţă, la episodul cu cerneala peste meclă? 

Caricatura zilei

Șoșoacă și racheta

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X