Worldstreet a lansat un serviciu gratuit pentru persoanele care au trecut prin accidente rutiere
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Worldstreet a lansat un serviciu gratuit pentru persoanele care au trecut prin accidente rutiere

GALERIE
ajutor victime rutiere
  • ajutor victime rutiere
- +

Ieşenii care au trecut printr-un accident rutier şi consideră că au rămas cu traume, pot cere ajutor psihologilor Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră Worldstreet. Ei primesc consiliere GRATUITĂ, 24 de ore din 24, atât la telefon cât şi în urma şedinţelor cu psihologii Asociaţiei Worldstreet.

Persoanele care consideră că au nevoie de acest ajutor din partea psihologilor Asociaţiei Worldstreet ne pot apela cu încredere la numărul de telefon -0740.425.652- atât pentru a cere ajutor la telefon cât şi pentru a programa o întâlnire cu psihologii noştri.

În cazul accidentelor rutiere, persoanele pot fi traumatizate atat din punct de vedere fizic cât şi psihologic, studiile susţinând ca dificultăţile psihologice pot afecta calitatea vieţii la fel de mult ca şi trauma fizică. Departamentul de Consiliere Psihologică din cadrul Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră Worldstreet are în componenţă trei psihologi care sunt permanent la dispoziţia serviciului HelpLine Worldstreet.

Asigurăm apelanţii de confidenţialitate şi sprijin.Psihologii Asociaţiei Worldstreet subliniază că, de cele mai multe ori, persoanele care au supravieţuit accidentelor rutiere, grave sau uşoare, nu conştientizează că au dobândit o traumă. „Persoana respectivă retrăieşte intens şocul evenimentului, atât în momentul zilei, cât şi prin coşmaruri pe timpul nopţii. Amorţeşte, de obicei, imediat după evenimentul traumatic, o stare de conştiinţa similară cu ameţeala şi confuzia. Mai intervin evitarea, adică persoana se forţează voluntar sa evite gânduri, sentimente sau conversaţii care conduc la experienţa traumatică şi chiar căutarea eliberării de trăirile traumatice prin automedicaţie, alcool, droguri, sau multă hrană. Alte simptome prezente ar mai fi somnul agitat, mânie şi iritabilitate, dificultăţi de concentrare, căutare permanentă a semnelor pericolului, nervozitate, izbucniri nervoase, încercarea de a evita orice lucru legat de traumă, goluri de memorie, pierderea interesului pentru activităţile normale, senzaţia de izolare şi detaşare faţă de ceilalţi şi chiar limitarea perspectivelor de viitor”, a precizat Bianca Adăscăliţei, psiholog în cadrul Asociaţiei Worldstreet.

Cei care au rămas cu stres posttraumatic pot descrie sentimente de culpă referitoare la faptul că ei au supravieţuit în timp ce alţii nu, ori referitoare la lucrurile pe care le-au făcut pentru a supravieţui. Stresul post traumatic netratat poate duce la dificultăţi de relaţionare atât cu persoanele apropiate cât şi în mediul social. Poate duce la fobii, depresie, sentimente de ineficientă, ruşine, disperare sau lipsă de speranţă, sentimentul de prejudiciere permanentă, pierderea convingerilor susţinute anterior, ostilitate, retragere socială, sentimentul de ameninţare permanentă, atacuri de panică. „Faptul ca nu reuşeşti să treci peste o trauma nu trebuie să fie însoţit de ruşine. A apela la un ajutor specializat va îmbunătăţi calitatea vieţii atât a persoanei suferinde cât şi a celor apropiaţi lui. Din păcate persoanele afectate de o trauma au tendinţa dezvolta simptome care duc la alienare, ostilitate, retragere, devin tensionaţi în relaţiile cu familia, prietenii şi alte persoane apropiate. Rareori o trauma afectează o singura persoana. Desigur, fiecare persoană are propriile resurse pentru a depasi un obstacol, insa atunci cand trauma psihologică este instalată, o mare parte din resursele noastre par a fi blocate şi atunci factorul cel mai important în recuperare şi readucerea la normal a sistemului nostru psihic este recunoaşterea problemei şi dorinţa de a cere ajutorul. Prin “HelpLine Worldstreet” încercăm să aducem un ajutor, un sprijin social şi emoţional pentru victimele accidentelor rutiere şi familiilor acestora”, a completat psihologul Ana Jignea, coordonatorul proiectului HelpLine Worldstreet.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.