Serviciul de Ambulanţă îşi propune să deschidă o substaţie în Păcurari
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Serviciul de Ambulanţă îşi propune să deschidă o substaţie în Păcurari

GALERIE
ambulanta
  • ambulanta
- +

După un an care a fost marcat de pandemia de coronavirus, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi (SAJ) îşi propune ca, în anul 2021, să optimizeze activitatea prin mai multe acţiuni.

Astfel, pentru a ajunge într-un timp cât mai scurt la solicitări, se doreşte înfiinţarea de noi substaţii: în Iaşi, în zona Păcurari pentru a asigura intervenţia mai rapidă în partea de vest a oraşului şi pe drumul european E583, dar şi pe Drumul Judeţean 282 Iaşi-Movileni-Focuri pentru a asigura zona de centru-nord a judeţului.

De asemenea, ar fi nevoie de puncte de lucru în zonele aflate la distanţe mari de sediul central sau de substaţii la Scânteia, Coropceni, Focuri sau Mirosloveşti.

„Optimizarea activităţii se poate face prin creşterea promptitudinii şi capacităţii de răspuns la intervenţii atât în urban, cât şi în rural prin crearea de substaţii şi prin continuarea programului naţional de achiziţii de ambulanţe”, se precizează în bilanţul de activitate al SAJ pentru anul 2020.

Reprezentanţii SAJ intenţionează să completeze structura de personal şi să susţină o serie de acţiuni pentru suplimentarea numărului de personal operativ în statul de funcţii.

„Pentru desfăşurarea optimă a activităţii, SAJ ar trebui să aibă un număr de 51 de medici, 289 asistenţi medicali, 341 ambulanţieri/şoferi autosanitară”, au precizat aceştia.

Momentan, în statul de funcţii sunt 27 de medici, însă concret sunt 25 de medici, două locuri fiind vacante, iar în cazul asistenţilor medicali deşi ar fi optim ca numărul lor să fie de 289, sunt angajaţi 210.

Acelaşi lucru este valabil şi în rândul ambulanţierilor – efectiv sunt 139, dar necesarul ar fi de 281, iar şoferi pentru autosanitară sunt 47, iar optim ar fi 60.

Tot pentru acest an, SAJ îşi propune să demareze procedurile necesare pentru obţinerea acreditării din partea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) şi să refacă acoperişul garajului principal pentru a elimina infiltraţiile şi degradarea clădirii.

Totodată, anul acesta se intenţionează amenajarea unei parcări de aproximativ 30 de locuri în lungul atelierului de întreţinere şi reparaţii auto al SAJ Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.