Sesiunea anuală de comunicări științifice, la a XXI-a ediție
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

ADVERTORIAL

Sesiunea anuală de comunicări științifice, la a XXI-a ediție

GALERIE
IMG_2611IMG_2621IMG_2629IMG_2630IMG_2632IMG_2634IMG_26432013-afis
 • IMG_2611
 • IMG_2621
 • IMG_2629
 • IMG_2630
 • IMG_2632
 • IMG_2634
 • IMG_2643
 • 2013-afis
- +

Zilele Academice ale Universității ”Petre Andrei” din Iași au continuat cu ”Sesiunea Anulă de Comunicări Științitice", ”Dimensiuni contemporane ale dezvoltării. Fundalul românesc al sincronizării europene”, ajunsă la cea de-a XXI-a ediție.
Prelegerea inagurală din acest an a fost susținuță de Prof.univ.dr. Alexandru Radu, profesor asociat la Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul UPA, care a declarat că ”vine întotdeauna cu plăcere în mediul academic de la universitatea ieșeană și că va reveni întotdeauna cu drag”. Întitulată ”Mitologia postcomunismului românesc – o discuție aplicată”, prelegerea a oferit o trecere în revistă a principalelor mituri politice din România.
În România de după anii 90 am moștenit o serie de mituri care sunt des întâlnit și uzitate. De exemplul ”mitul Revoluției furate”, unde, avem de a face cu o construcție paradoxală pentru că sugerează o existența unei societăți construite pe un fapt neautentic. Mai avem mitul meritocrației, un mit care a devenit tot mai activ în ultima vreme, este tot mai invocat. Un alt mit care e foarte cunoscut e mitul Europei Salvatoare, unul dintre cele mai puternice, în spatele căruia regăsim o chestiune specifică, e un alt nume pe care îl dăm operei de modernizare a României. Și, să nu uităm și de mitul reformei politice sau metamitul comunismului cum mai este cunoscut”, a declarat Prof.univ.dr. Alexandru Radu.
În ceea ce privește titlul ales, Prof.univ.dr. Alexandru Radu a precizat că această opțiune a venit și ca urmare a sugestiei Decanului de la Facultatea de Științe Politice și Administrative, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, care i-a sugerat să aleagă o temă generală.
Rectorul, Prof.univ.dr.  Doru Tompea a declarat că ”Zilele Academice ale universității au început după sărbătorile de Paște cu inagurarea Galeriei Amfiteatru, lansarea de carte a consilierului prezidențial Iulian Chifu, conferința susținută de neurochirurgul Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea, urmată de Simpozionul Național: Radio Europa Liberă: Vocile libertății în eterul comunist, iar săptămâna aceasta cu Sesiunea Științifică – 15 ani de Științe Politice la UPA din Iași”. La rândul său, Președintele Consiliului de Administrație, Prof.univ.dr. Mihail Baciu a subliniat faptul că ”titlurile sunt interesante și incitante”.
Prorectorul universității, Conf.univ.dr. Tudor Pitulac, coordonatorul acestei sesiunii a a declarat că programul include comunicări pe secțiunii din domeniul asistenței sociale, științelor juridice, psihologie și știinșelor politice. ”Lucrările prezentate pe sesiuni reprezintă baza pentru anuarul universității cu cele două fascicole, în ideea că acum oamenii înscriși la sesiune își prezintă materialele, primesc feedback-ul colegilor și le pregătesc pentru publicare”a mai completat Conf.univ.dr. Tudor Pitulac.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.