Sesiunea anuală de comunicări științifice, la a XXI-a ediție
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 16.05.2021

ADVERTORIAL

Sesiunea anuală de comunicări științifice, la a XXI-a ediție

GALERIE
IMG_2611IMG_2621IMG_2629IMG_2630IMG_2632IMG_2634IMG_26432013-afis
 • IMG_2611
 • IMG_2621
 • IMG_2629
 • IMG_2630
 • IMG_2632
 • IMG_2634
 • IMG_2643
 • 2013-afis
- +

Zilele Academice ale Universității ”Petre Andrei” din Iași au continuat cu ”Sesiunea Anulă de Comunicări Științitice", ”Dimensiuni contemporane ale dezvoltării. Fundalul românesc al sincronizării europene”, ajunsă la cea de-a XXI-a ediție.
Prelegerea inagurală din acest an a fost susținuță de Prof.univ.dr. Alexandru Radu, profesor asociat la Facultatea de Științe Politice și Administrative din cadrul UPA, care a declarat că ”vine întotdeauna cu plăcere în mediul academic de la universitatea ieșeană și că va reveni întotdeauna cu drag”. Întitulată ”Mitologia postcomunismului românesc – o discuție aplicată”, prelegerea a oferit o trecere în revistă a principalelor mituri politice din România.
În România de după anii 90 am moștenit o serie de mituri care sunt des întâlnit și uzitate. De exemplul ”mitul Revoluției furate”, unde, avem de a face cu o construcție paradoxală pentru că sugerează o existența unei societăți construite pe un fapt neautentic. Mai avem mitul meritocrației, un mit care a devenit tot mai activ în ultima vreme, este tot mai invocat. Un alt mit care e foarte cunoscut e mitul Europei Salvatoare, unul dintre cele mai puternice, în spatele căruia regăsim o chestiune specifică, e un alt nume pe care îl dăm operei de modernizare a României. Și, să nu uităm și de mitul reformei politice sau metamitul comunismului cum mai este cunoscut”, a declarat Prof.univ.dr. Alexandru Radu.
În ceea ce privește titlul ales, Prof.univ.dr. Alexandru Radu a precizat că această opțiune a venit și ca urmare a sugestiei Decanului de la Facultatea de Științe Politice și Administrative, Conf.univ.dr. Sorin Bocancea, care i-a sugerat să aleagă o temă generală.
Rectorul, Prof.univ.dr.  Doru Tompea a declarat că ”Zilele Academice ale universității au început după sărbătorile de Paște cu inagurarea Galeriei Amfiteatru, lansarea de carte a consilierului prezidențial Iulian Chifu, conferința susținută de neurochirurgul Prof.univ.dr. Alexandru Vlad Ciurea, urmată de Simpozionul Național: Radio Europa Liberă: Vocile libertății în eterul comunist, iar săptămâna aceasta cu Sesiunea Științifică – 15 ani de Științe Politice la UPA din Iași”. La rândul său, Președintele Consiliului de Administrație, Prof.univ.dr. Mihail Baciu a subliniat faptul că ”titlurile sunt interesante și incitante”.
Prorectorul universității, Conf.univ.dr. Tudor Pitulac, coordonatorul acestei sesiunii a a declarat că programul include comunicări pe secțiunii din domeniul asistenței sociale, științelor juridice, psihologie și știinșelor politice. ”Lucrările prezentate pe sesiuni reprezintă baza pentru anuarul universității cu cele două fascicole, în ideea că acum oamenii înscriși la sesiune își prezintă materialele, primesc feedback-ul colegilor și le pregătesc pentru publicare”a mai completat Conf.univ.dr. Tudor Pitulac.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.