Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Sfârşit de legendă ?

GALERIE
djokovic-nole
  • djokovic-nole
- +

Ambii regi ai zgurei, Federer şi Nadal, au fost eliminaţi în turneul de la Roland Garros . Tecău a pierdut şi cea de-a doua semifinală în care era calificat.

 

 
Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial, l-a învins, miercuri, pe spaniolul Rafael Nadal (7 ATP) cu scorul de 7-5, 6-3, 6-1, şi a obţinut mai mult decât calificarea în semifinalele turneului de la Roland Garros, ci şi calificarea pentru Turneului Campionilor de la Londra (15-22 noiembrie) ceea ce înseamnă că, în condiţiile în care al doilea turneu de Grand Slam al anului nu este încheiat, o performanţă absolut remarcabilă. Mai mult, prin victoria asupra lui Nadal, “regele zgurii”, Djokovic a reuşit să înfrângă un complex. Până acum, Djokovic a jucat două finale la Roland Garros, ambele pierdute în faţa lui Nadal, iar French Open este încă singurul turneu de Grand Slam care îi lipseşte lui “Nole”. După înfrângerea de marţi a lui Roger Federer în faţa colegului său Wawrinka, eşecul lui Nadal pare să încheie o epocă de finale clasice pe zgură (şi nu numai). Djokovic joacă astăzi semifinala cu Andy Murray (3 ATP), care a dispus cu 7-5, 6-1, 6-3 de spaniolul David Ferrer (8). Bineînţeles că Djokovic este favorit, dar Andy, care niciodată nu s-a dovedit un mare specialist al zgurii a făcut progrese importante pe această suprafaţă şi se pare că de acest lucru nu este străină noua sa antrenoare, Amélie Mauresmo. Murray n-a urcat mai sus de semifinale la Roland Garros şi vinovat de acest obstacol a fost tot Nadal. În cealaltă semifinală se vor întâlni, tot astăzi, Stanislas Wawrinka (9) şi francezul Jo-Wilfried Tsonga (15). Cât despre Nadal, spaniolul, câştigător de 9 ori la Roland Garros “ameninţă” că va reveni anul viitor cu forţe proaspete: "Sper că voi putea continua în circuit şi până la finalul anului aş vrea să fiu mai bine pregătit fizic şi să lucrez la părţi ale jocului meu pe care trebuie să le îmbunătăţesc. Fizic, trebuie să fiu bine. Anul trecut, am avut probleme fizice, dar anul acesta, până acum, m-am simţit bine. Nu sunt accidentat şi asta este foarte important. Când eşti accidentat nu ai prea multe de făcut. Până acum, aşa cum am spus, totul e bine. Mă voi întoarce la anul şi am să încerc să fiu competitiv, să fiu mai bine pregătit decât în acest an şi să am mai multă încredere", a declarat Nadal, de nouă ori câştigător la Roland Garros.
Ultima speranţă românească în turneul de la Roland Garros s-a numit Horia Tecău, dar speranţa s-a risipit ieri, în semifinala în care perechea Rojer / Tecău a fost învinsă de către echipa Ivan Dodig / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia), cu scorul de 3-6, 5-7, după o oră şi nouă minute. Dodig şi Melo vor juca finala de dublu masculin cu principalii favoriţi, gemenii americani Bob şi Mike Bryan, învingătoii cu 6-3, 6-3 în faţa perechii italiene Simone Bolelli/Fabio Fognini. Finala la dublu mixt  a revenit perechii Bethanie Sands / Mike Bryan (SUA, nr 2) care a dispus cu 7-6, 6-1 de cuplul Lucie Hradecka / Marcin Matkowski (Cehia / Polonia).
 
 
 
Finală Safarova – Williams
Jucătoarea cehă  Lucie Safarova (28 de ani, 13 WTA) s-a calificat în finala feminină a turneului de tenis de la Roland Garros după o partidă plină de suspans cu jucătoarea sârbă Ana Ivanovic (7 WTA), scor 7-5, 7-5 într-o o oră şi 52 de minute. Partida nu a fost de un nivel tehnic deosebit, a abundat în greşeli cauzate de miza deosebită, dar a avut mult dramatism. Astfel, Ana, fostă câştigătoare la Paris, a început mai bine meciul, a condus cu 3-0, 4-1 şi 5-2, dar în mod neaşteptat a cedat iniţiativa şi a pierdut cinci game-uri consecutive şi primul set. Meciul se îndrepta spre o victorie a Luciei, care a făcut break în setul secund la 1-1, dar într-un game lung la 5-4, când servea pentru set, jucătoarea cehă a făcut trei duble greşeli (primele în acest meci!), dintre care una la minge de meci. Ana Ivanovic a egalat, dar tot jucătoarea cehă s-a arătat mai stăpână pe ea şi a câştigat cu 7-5 la a treia minge de meci. Safarova  s-a calificat în premieră într-o finală de Grand Slam şi va intra de luni, tot pentru prima oară în carieră între primele zece jucătoare ale lumii. În cea de-a doua semifinală, marea favorită Serena Williams a avut dificultăţi în faţa jucătoarei elveţiene Timea Bacsinszky. Timea a câştigat primul set cu 6-4, iar în cel de-al doilea a făcut primul break: la 2-2. Atâta i-a trebuit Serenei care, de la 2-3 nu i-a mai lăsat elveţiencei nici un game. Scor final: 4-6, 6-3, 6-0 pentru Serena în două ore şi 50 de minute.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri