anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sfatul psihologului. Cum să trecem peste această perioadă grea a pandemiei

GALERIE
monica
 • monica
- +

Un eveniment ia amploarea pe care noi i-o permitem, explică psihologul Monica Dobrea. Ea mai spune că psihologii se retrag și ei în lumea virtuală, dar că ne pot ajuta mult și în acest fel. Monica Dobrea ne spune să cerem ajutor online dacă nu reușim să facem față stresului, dacă simțim că alunecăm în depresie.

Cum știi că nu te-ai raportat sănătos la contextul actual?

 • experimentezi stări depresiv-anxioase;
 • ești extrem de furios și agitat;
 • ai tendințe agresive care nu te reprezintă.

Modul propriu de gândire generează trăiri disfuncționale peste care este imperios necesar să treci! Distresul specific perioadei imediat următoare poate provoca afecțiuni serioase!

Care sunt neajunsurile cu care ne putem confrunta în această perioadă?

 • scăderea veniturilor;
 • relaționare defectuoasă cu cei alături de care trebuie să stați în casă, pe fondul lipsurilor și activităților limitate;
 • instalarea monotoniei.

Toate aceste nemulțumiri ne pot aduce în pragul unor afecțiuni somatice sau al unor tulburări psihice care ne vor adânci în starea tensionată, vor agrava senzațiile neplăcute asociate panicii și ne vor afecta pe termen lung, chiar și după încetarea perioadei în care ne aflăm, când totul va reveni la normal.

Cum se pot evita sau combate consecințele evenimentului traumatic ce a pus stăpânire într-un mod atât de alert asupra noastră?

Atunci când ați ajuns în pragul disperării și nu aveți alternative, apelați la ajutorul psiohoterapeuților ce își desfășoară activitatea în mediul online. Puteți învăța cum să gestionați împrejurările nefavorabile și neprevăzute de care vă loviți alături de cei cu care locuiți 24/24, 7/7, fără posibilitate de părăsire a domiciliului în scop recreativ, puteți depăși în manieră sănătoasă emoțiile negative aferente ce vin la pachet cu pandemia, vă puteți bucura de un mod de lucru interactiv alături de cei dragi, într-un cadru organizat și ghidat de specialist care să vă ajute în aspecte legate de dezvoltarea coeziunii, creativității, exerciții diverse adaptate tipului vostru de familie, demersuri educative și distractive care vă vor ajuta pe voi, părinții, să nu vă transformați în profesorul copiilor, ci într-un partener care să-l ajute să îmbine utilul cu plăcutul. De asemenea, se recomandă și lucrul individual în prevenția sau tratarea simptomelor declanșate de o frică excesivă de îmbolnăvire.

Selectați informațiile citite sau auzite, raportați-vă cât mai obiectiv la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, gândiți-vă că e un episod ce va trece curând și axați-vă pe găsirea unor soluții de revenire pentru când tot haosul prezent va lua sfârșit.

Avem acum o ocazie grozavă de a învăța cum să ne mobilizăm, cum să fim mai înțelegători, cum să-i acceptăm pe cei din jurul nostru, ne putem cu succes dezvolta empatia, ascultarea reflexivă și nu în ultimul rând, ne putem îndrepta atenția către ceea ce e cu adevărat important și constant în viața noastră.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.