Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Sfaturi de care e bine să ţii cont atunci când îţi decorezi dormitorul

GALERIE
decoratiuni dormitor
  • decoratiuni dormitor
- +

Fie că te-ai mutat într-o locuinţă nouă, fie că vrei să îţi reamenajezi casa, iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont atunci când îţi decorezi dormitorul.

 De cele mai multe ori, avem tendinţa să încărcăm dormitorul cu piese de mobilier sau lucruri de care fie nu avem nevoie, fie le putem depozita în altă parte. La urma urmei, dormitorul este camera în care ar trebui să ne odihnim şi să ne relaxăm deci trebuie să fie cât mai „aerisit“.

Alege cu grijă culorile

Înainte de a trece la decorarea propriu zisă, sunt foarte importante culorile pe care le alegi. Dacă alegi să zugrăveşti, optează pentru culori deschise, pastelate şi fereşte-te de culorile puternice. Dacă într-adevăr îţi doreşti o pată de culoare, vopseşte un singur perete într-o culoare aprinsă şi păstrează restul pereţilor deschişi. Poţi de asemenea să optezi şi pentru tapet, iar aici se aplică aceeaşi regulă. Alege unul mai puţin încărcat sau cu modele mici, care să dea impresia de o cameră mai mare. Nu uita, pereţii ocupă practic suprafaţa cea mai mare şi este foarte important felul în care arata aceştia şi energia pe care ţi-o transmit.

Investeşte în mobilier calitativ

Puţini dintre noi îşi reamenajează casa des. Cei mai mulţi dintre noi sunt preocupaţi de acest aspect atunci când se mută într-o locuinţă nouă sau o dată la câţiva ani. Aşadar, este foarte important să alegi piese de mobilier rezistente, care se potrivesc perfect camerei tale şi care nu se vor deteriora în scurt timp. Fără doar şi poate, este unul dintre lucrurile în care merită să investeşti atunci când îţi decorezi casă. Îţi recomandăm să optezi pentru mobila la comanda din mai multe motive. în primul rând, poţi opta pentru dimensiunile exacte de care ai tu nevoie, ceea ce este necesar de cele mai multe ori. În al doilea rând, poţi alege modelul care îţi place şi de care ai nevoie. Poate tu ai nevoie de un pat sau de un dulap cu un anumit număr de sertare, însă nu găseşti nicăieri acel model sau ce găseşti, nu îţi place. Dacă îţi faci mobilierul la comandă, vei scăpa de multe bătăi de cap, iar costurile sunt aceleaşi.

Alege cu atenţie piesele pe care le plasezi în dormitor

Vom începe cu ceea ce poate fi numită chiar cea mai importantă regulă şi anume: nu monta un televizor în dormitor. Deşi este foarte practic şi comod să stai în pat şi să te uiţi la televizor seara, târziu, după ce te întorci obosit de la serviciu sau în weekend, când ai un program mai lejer, pe termen lung nu este o alegere înţeleaptă. Tocmai pentru că este atât de comod să faci acest lucru, s-ar putea să ajungi să stai cu orele în pat, la televizor, fără să realizezi. ÎÎn plus, dacă foloseşti laptopul, televizorul sau telefonul înainte de culcare, vei avea un somn mai agitat şi vei adormi mai greu. În ceea ce priveşte piesele de mobilier, păstrează fix strictul necesar. Primele lucruri la care trebuie să te gândeşti sunt cele esenţiale: un pat şi două noptiere, lucruri care nu ar trebui să lipsească din niciun dormitor. Apoi, dacă nu ai un dressing separat, va trebui să integrezi şi un dulap în care să îţi ţii hainele şi alte accesorii. în funcţie de spaţiu, poţi integra o floare în ghiveci, o măsuţă de machiaj cu oglinda sau un birou (din nou, dacă nu ai o altă încăpere în care să poţi lucra).

Cum alegi mobila şi aranjezi lucrurile pentru un spaţiu confortabil

Ziua îţi începe şi se termină în dormitor, aşa că felul în care arată această cameră este determinant pentru starea ta de spirit. Şi de multe ori este cea mai dezordonată camera din toată casa, cu haine care se revarsă din şifonier şi sertare, prea multe lucruri care stau degeaba pe noptieră, lucruri rămase pe podea sau uitate sub pat. Iată câteva idei de organizare în dormitor pe care le vei găsi utile indiferent de suprafaţa camerei. Fă ordine în şifonier

1. Şifonierul bine organizat este primul pas pentru a avea un dormitor în ordine. Inventariază-ţi garderoba şi scapă de tot ce nu-ţi mai vine sau nu mai porţi de peste un an.

2. Organizează-ţi garderoba. Pantalonii să fie aşezaţi pe umeraşe în acelaşi loc, la fel cămăşile, rochiile etc. Asigură-te că ai suficiente umeraşe de toate felurile, inclusiv pentru pantaloni şi dintre cele de pe care hainele nu alunecă.

3. Hainele mai lungi să fie unele lângă altele şi cele scurte la fel, astfel încât să ai loc sub acestea din urmă să pui alte haine, care stau împăturite, sau încălţăminte.

4. Mai poţi aşeza hainele în funcţie de sezonul şi ocaziile la care se pretează. La final, le poţi aşeza şi după culoare. Este cel mai simplu mod de a găsi rapid ce îţi trebuie din şifonier.

5. Aranjează-ţi bijuteriile. Ceştile şi farfurioarele care nu mai fac parte dintr-un set şi de care te poţi lipsi sunt perfecte pentru a-ţi aşeza bijuteriile în ordine. Pune-le pe suprafaţa unui sertar suficient de înalt, pe care îl căptuşeşti în prealabil cu catifea ca să eviţi deplasarea şi lovirea vaselor.

6. Depozitează sub pat. Spaţiul de sub pat este ideal pentru a depozita acolo cearşafuri, paturi şi alte lucruri pe care nu le foloseşti frecvent. Unele paturi au încorporate spaţii de depozitare, dar dacă nu ai un astfel de pat, este simplu să le creezi tu, din cutii de plastic, coşuri sau chiar sertare.

7. Foloseşte tăblia patului. Nu neglija nici suportul pe care îl poate oferi tăblia patului pentru a-ţi aşeza lucrurile. Există tăblii cu rafturi în comerţ, dar o poţi adapta şi pe cea pe care o ai acum, astfel încât să obţii un spaţiu de depozitare practic pentru cărţi, dar şi tot felul de lucruri pe care nu le vrei la vedere prin cameră.

8. Alege noptieră potrivită. În funcţie de câte lucruri ai nevoie pe lângă pat şi de spaţiul pe care îl ai la dispoziţie, alege o noptieră potrivită, de la una cu sertare şi dulăpior, la o simplă măsuţă, astfel încât să nu fie dezordine pe ea. Dacă ai spaţiu suficient, un mic birou este ideal. Ai loc pentru hârtii, veioză şi chiar pentru o tavă să ai apă şi pahar la îndemână. în plus, dedesubt poate intra şi un taburet.

9. Foloseşte la maxim pereţii. Montează rafturi la înălţime pentru cărţi şi alte lucruri la care nu ai nevoie să ajungi foarte frecvent. Răftuleţele pătrate, moderne îţi oferă o posibilitate de a îţi aşază estetic tot felul de suveniruri şi decoraţiuni.

10. Ia-ţi nişte scaune otoman. Scaunele otoman sunt la rândul lor elegante şi practice. îţi oferă spaţiu de depozitare suplimentar în interior, dar şi pe taburet, unde poţi să îţi pui geanta. De asemenea, sunt arhisuficiente pentru a avea pe ce să te aşezi în dormitor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri