Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Sfaturi de la profesionişti: Cum să trăieşti 24 de ore în fiecare zi a anului 2020

GALERIE
moment
  • moment
- +

”STOP existing and START living!” este un vers ce m-a condus către realizarea acestui articol, la început de an! Un nou an, un nou mod de a trăi. Cum ar fi să poți face lucrurile din plăcere și nu din obligație, să ai timp de tot ceea ce îți dorești, să poți să-ți îndeplinești cu ușurință și succes toate rolurile atât din punct de vedere social, cât și personal? Par obiective intangibile, pare a fi întruchiparea perfecțiunii, însă cu puțină organizare, perseverență și iubire de sine, se poate materializa totul într-o sublimă realitate.

Iată cum modul de a gândi îți poate schimba radical viața.

”Lumea nu este a celor care pot, ci a celor care vor.” – Johann W. von Goethe

Poți pierde timpul doar ACUM, ÎN PREZENT. Ziua de mâine, VIITORUL îți sunt rezervate și nu poți pierde nici măcar următoarea oră. Cea mai încântătoare posesie a fiecăruia dintre noi este TIMPUL. Incorectă și nedreaptă mi se pare exprimarea atât de des intâlnită ”Dacă aș avea mai mult răgaz, aș face atâtea lucruri...” Mai mult timp decât avem deja cu toții, nu există!

Câteva sugestii pentru cum să aranjăm lucrurile ar fi de folos:

-        Obține calmul!

-        Întâmpină deziluziile și descurajările cât mai natural! Consumă enorm de mult timp gândurile disfuncționale asociate pierderilor care, ulterior, pot duce la sentimente de vinovăție, tristețe, rușine, retragere în sine și lipsa dorinței de a continua.

-        Bucură-te de realizările mărunte pentru care ai depus efort! Umple-ți mintea cu ceea ce te-a făcut să zâmbești, astfel singură va ști să te ghideze în direcția care te face să te simți bine atunci când este inundată de lumina frumosului.

-        Eșecurile nu au impact dacă stima de sine și încrederea nu au fost afectate. Ruinat vei fi doar în cazul unor așteptări mult prea mari sau atunci când nu ai anticipat și o potențială pierdere. Un eșec primit cu capul sus e mai valoros decât un succes!

-        Începe ziua la ora 06.00 și incheie-o la 22.00. În aceste 16 ore poți investi în corp ( relaxare pentru tine ) și minte ( job, studiu ).

-        Dă-ți voie ca o zi pe săptămână să nu ai niciun program, să faci ceea ce vrei și dă-ți voie ca atunci când ești prins în rutina job-ului sau altor sarcini, să rupi 5 minute doar pentru tine care îți vor reda controlul.

Mintea noastră e capabilă de muncă grea! Tot ce iși dorește este SCHIMBARE, nu odihnă. De odihnă se bucură în timpul somnului. Satisfacția spirituală este supremă și reprezintă cheia în reâncărcarea bateriilor și obținerea energiei pentru a face față cu brio tuturor provocărilor.

Imaginează-ți momentul în care stai și aștepți un mijloc de transport în comun sau te afli în sala de așteptare a unui cabinet. Simți că pierzi timpul uneori și așteptarea e din ce în ce mai insuportabilă și lungă. Adevărat! Fizic! Mental însă îți poți antrena mintea făcând planuri, simțindu-te util pentru propria persoană. Descoperă-te! Analizează-ți nevoile! Fii rațional!

Citește! Simpla lectură nu ajută! Află ceea ce ai învățat despre tine, folosește informațiile. Epuizarea intelectuală duce la înțelepciune! Cel mai rău lucru este să fii dominat de o atitudine de superioritate, să ai falsa impresie că știi absolut toate lucrurile și să nu-ți mai permiți ție însuți să descoperi, să evoluezi, să admiți că ai acționat defectuos în anumite situații.

Câți dintre voi trăiesc 24 de ore pe zi? (Psiholog Monica Dobre)     

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri