Sfaturi de la profesionişti: Cum să trăieşti 24 de ore în fiecare zi a anului 2020
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sfaturi de la profesionişti: Cum să trăieşti 24 de ore în fiecare zi a anului 2020

GALERIE
moment
  • moment
- +

”STOP existing and START living!” este un vers ce m-a condus către realizarea acestui articol, la început de an! Un nou an, un nou mod de a trăi. Cum ar fi să poți face lucrurile din plăcere și nu din obligație, să ai timp de tot ceea ce îți dorești, să poți să-ți îndeplinești cu ușurință și succes toate rolurile atât din punct de vedere social, cât și personal? Par obiective intangibile, pare a fi întruchiparea perfecțiunii, însă cu puțină organizare, perseverență și iubire de sine, se poate materializa totul într-o sublimă realitate.

Iată cum modul de a gândi îți poate schimba radical viața.

”Lumea nu este a celor care pot, ci a celor care vor.” – Johann W. von Goethe

Poți pierde timpul doar ACUM, ÎN PREZENT. Ziua de mâine, VIITORUL îți sunt rezervate și nu poți pierde nici măcar următoarea oră. Cea mai încântătoare posesie a fiecăruia dintre noi este TIMPUL. Incorectă și nedreaptă mi se pare exprimarea atât de des intâlnită ”Dacă aș avea mai mult răgaz, aș face atâtea lucruri...” Mai mult timp decât avem deja cu toții, nu există!

Câteva sugestii pentru cum să aranjăm lucrurile ar fi de folos:

-        Obține calmul!

-        Întâmpină deziluziile și descurajările cât mai natural! Consumă enorm de mult timp gândurile disfuncționale asociate pierderilor care, ulterior, pot duce la sentimente de vinovăție, tristețe, rușine, retragere în sine și lipsa dorinței de a continua.

-        Bucură-te de realizările mărunte pentru care ai depus efort! Umple-ți mintea cu ceea ce te-a făcut să zâmbești, astfel singură va ști să te ghideze în direcția care te face să te simți bine atunci când este inundată de lumina frumosului.

-        Eșecurile nu au impact dacă stima de sine și încrederea nu au fost afectate. Ruinat vei fi doar în cazul unor așteptări mult prea mari sau atunci când nu ai anticipat și o potențială pierdere. Un eșec primit cu capul sus e mai valoros decât un succes!

-        Începe ziua la ora 06.00 și incheie-o la 22.00. În aceste 16 ore poți investi în corp ( relaxare pentru tine ) și minte ( job, studiu ).

-        Dă-ți voie ca o zi pe săptămână să nu ai niciun program, să faci ceea ce vrei și dă-ți voie ca atunci când ești prins în rutina job-ului sau altor sarcini, să rupi 5 minute doar pentru tine care îți vor reda controlul.

Mintea noastră e capabilă de muncă grea! Tot ce iși dorește este SCHIMBARE, nu odihnă. De odihnă se bucură în timpul somnului. Satisfacția spirituală este supremă și reprezintă cheia în reâncărcarea bateriilor și obținerea energiei pentru a face față cu brio tuturor provocărilor.

Imaginează-ți momentul în care stai și aștepți un mijloc de transport în comun sau te afli în sala de așteptare a unui cabinet. Simți că pierzi timpul uneori și așteptarea e din ce în ce mai insuportabilă și lungă. Adevărat! Fizic! Mental însă îți poți antrena mintea făcând planuri, simțindu-te util pentru propria persoană. Descoperă-te! Analizează-ți nevoile! Fii rațional!

Citește! Simpla lectură nu ajută! Află ceea ce ai învățat despre tine, folosește informațiile. Epuizarea intelectuală duce la înțelepciune! Cel mai rău lucru este să fii dominat de o atitudine de superioritate, să ai falsa impresie că știi absolut toate lucrurile și să nu-ți mai permiți ție însuți să descoperi, să evoluezi, să admiți că ai acționat defectuos în anumite situații.

Câți dintre voi trăiesc 24 de ore pe zi? (Psiholog Monica Dobre)     

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.