Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Sfaturi pentru angajații care își desfășoară activitatea la birou (P)

GALERIE
poza birou
  • poza birou
- +

Specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING vă dau câteva recomandări, conform reglementărilor din domeniul Securității și Sănătății în Muncă si vă îndeamnă să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră!

Organismul uman nu a fost creat pentru munca la birou, iar atunci când neglijăm acest aspect și nu intervenim cu nimic pentru a remedia situația, apar probleme.

Cele mai frecvente afecțiuni profesionale sunt: spondiloza cervicală, scolioza, cifoza, lombosciatica, contracțiile musculare sau dureri articulare (umeri, coate, șolduri, genunchi, glezne), cauzate de presarea nervilor în timpul pozițiilor vicioase.

Sfaturi pentru o poziție corectă la birou:

  • picioarele trebuie să fie într-o poziție confortabilă, pe podea sau pe un suport pentru picioare, astfel încât să se formeze un unghi de 90 de grade între șold, picioare și coloana vertebrală;
  • trebuie să existe posibilitatea reglării scaunului, unghiului din spate și cotierelor;
  • spatele trebuie să fie sprijinit de un suport lombar reglabil;
  • încheietura trebuie să se afle într-o poziție neutră atunci când se folosește tastatura sau mouse-ul, brațele nu trebuie întinse pentru a ajunge la acestea;
  • partea de sus a ecranului trebuie să fie aliniată cu fruntea celui care utilizează computerul, nu cu ochii, preferabil ca aceștia să fie îndreptați către mijlocul ecranului;
  • distanța dintre ecranul computerului și cel care-l utilizează trebuie să fie de aproximativ 60 cm;
  • unghiul format de coate trebuie să fie de 90 grade în raport cu partea superioară a brațelor. Coatele trebuie să fie ținute aproape de părțile laterale ale corpului astfel încât să nu presupună îndoirea articulațiilor în timpul tastării.

Kinetoterapia are cel mai important rol în procesul de recuperare, deoarece este singura modalitate prin care se poate recupera sau întreține mobilitatea articulară, forța musculară, stabilitatea articulară și coordonarea.

Cu ajutorul kinetoterapiei se pot recupera toate funcțiile pierdute sau îngreunate de statul prelungit la birou sau de sedentarism.

Efectele kinetoterapiei asupra angajatului sunt numeroase:

  • corectarea posturii și aliniamentul corpului;
  • percepția corectă a schemei corporale;
  • creșterea mobilității articulare;
  • creșterea forței și rezistenței musculare;
  • atenuarea și eliminarea durerilor musculare;
  • îmbunătățirea capacității cardio-respiratorii;
  • relaxarea musculară prin creșterea elasticității fibrelor musculare;
  • relaxare mentală și confort psihic prin eliminarea factorilor de stres constituiți de dureri.

Relaxarea mentală și confortul psihic, sunt factori esențiali pentru un randament cât mai bun la locul de muncă. Grupul de firme IAȘISTING vă dorește spor la muncă, fără dureri de spate, de articulații, membre amorțite și fără stres!

Pentru o gamă diversificată de produse și servicii din domeniul Securității și Sănătății în Muncă și Situațiilor de Urgență, specialiștii din cadrul Grupului de Firme IAȘISTING vă stau la dispoziție.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri