anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sfaturile arhiepiscopului Calinic către preoți: Nu vă implicaţi în afaceri cu lemn, ţigări, cimitire private!

GALERIE
calinic botosaneanul
  • calinic botosaneanul
- +

Arhiepiscopul Calinic Botoşăneanul îi avertizează pe preoţii şi călugării Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, în una dintre primele sale reacţii oficiale în această funcţie, să nu se implice în activităţi ilegale cu lemn, cu trafic de ţigări sau în administrarea de cimitire private.

 Avertizarea a fost trimisă către toate bisericile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, iar potrivit documentului arhiepiscopul Calinic precizează că mesajul este dat după ce a primit sesizări privind implicarea unor preoţi sau călugări în astfel de activităţi ilegale. „În urma mai multor sesizări, atenţionăm asupra faptului că nici o unitate de cult şi nici un cleric slujitor al Sfântului Altar nu pot practica, promova şi susţine activităţi ilegale de tipul trafic de ţigări, cimitire private, exploatare şi distribuire ilegală de material lemnos”, se precizează în documentul transmis către clerici. Totodată, se menţionează în document şi faptul că unele biserici promovează comercializarea de lumânări din alte surse. „Având în vedere că Fabrica de lumânări a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor rămâne cu un număr mare de lumânări pe stoc, datorită faptului că există unităţi  de cult ce se aprovizionează din alte surse, se emite în atenţia tuturor unităţilor de cult de pe raza Arhiepiscopiei următoarea circulară: Dacă există unităţi de cult care au în stoc lumânări provenite de la alte fabrici de lumânări  şi nu a Arhiepiscopiei, rugăm ca până pe 3 august acestea să fie topite şi predate la protopopiat sub formă de capete de lumânări”, se arată în document.

IPS Calinic Botoşăneanul a fost întronizat în urmă cu o săptămână ca Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. La acea dată, după întronizarea sa, IPS Calinic a subliniat că, „dincolo de prezicerile unora din campania electorală, sunt deschis la nou numai dacă acel nou nu lezează mântuirea credincioşilor.” 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Șoric

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.