anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Sfaturile șefei IȘJ Iași pentru profesori în vremuri de pandemie

GALERIE
Genoveva Farcaș,
  • Genoveva Farcaș,
- +

Șefa IȘJ, prof. Genoveva Farcaș, a publicat pe Facebook un set de recomandări pentru profesori în codiții de lucru cu elevii în pandemie. Astfel, care ar fi principalele probleme de soluționat acum și ce pot face școlile ieșene pentru elevii lor, după o primă săptămână de școală, sunt:

Cel puțin o dată pe săptămână, directorul școlii să facă o analiză realistă – videoconferință cu toți profesorii (ce a mers/ce nu a mers/ce soluții se pot găsi/ ce parteneri din comunitate pot fi cooptați pentru sprijinirea dotării cu tablete, dezinfectanți, spații outdoor etc.);

În permanență, ar trebui atent monitorizat modul în care se derulează activitatea hibrid sau online la toate clasele, inclusiv printr-o comunicare directă cu părinții elevilor aflați în școala de acasă (dirigintele, profesorul, directorul)…

În perioada imediat următoare, pentru elevii aflați la început de clasă a 5 a/clasă a 9 a în sistem hibrid, fiecare dintre profesorii diriginți trebuie să realizeze întâlniri/lecții cu toată clasa (eventual în spații outdoor), fiind important sentimentul de apartenență la comunitatea școlară în care tocmai s-au integrat și crearea unei stări de motivație pentru învățare. A-i lăsa pe acești copii în prima saptămână /primele două săptămâni de școală exclusiv în sistem online, nu face decât să slăbească din bucuria și elanul unui nou început.

Fiecare școală ar trebui să prelucreze pe înțelesul tuturor elevilor, dar și al profesorilor și părinților Metodologia-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Este foarte important să se facă o procedură care să precizeze clar modul de organizare a activităților online.

Pentru fiecare disciplină ar trebui organizate ședințe de catedră pentru împărtășirea bunelor practici legate de recuperarea materiei din semestrul al doilea, anul școlar trecut. Ghidurile metodologice pentru profesori și școli, disponibile pe platforma educatiacontinua.edu.ro. pot fi surse foarte bune pentru profesori.

Este necesar ca profesorii care nu au încă pe deplin formate abilitățile de lucru pe platforme educaționale să se formeze, inclusiv la Centrul pentru educație digitală al I.S.J. Iaşi (persoană de contact, insp. Ema Pădurariu).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.