Sfori grele trase de la Iaşi în instanţe bucureştene? Iaca o speţă vniversitară de te doare mintea!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Sfori grele trase de la Iaşi în instanţe bucureştene? Iaca o speţă vniversitară de te doare mintea!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dom’le, bun, aşa este: ne-au tot făcut unii observaţiune că de ce nu scriem, sau măcar să remarcăm, că nu e deloc ok şi moral ca reftorul celei mai vechi vniversităţi din ţară să fie apărător al unui politician acuzat de mită de zeci de milioane într-unul din cele mai răsunătoare procese de corupţie din ţară. 

Da, de fostul premier Moliceanu e vorba. Aşa e, cam trebuia să remarcăm, nu e deloc ok, chiar dacă este legal: până la urmă e o chestiune de onoare a instituţiunii pe care o reprezinţi, şi care nu cu asta se poate lăuda, că şeful ei apără în instanţă corupţi.

Mâine-poimâine îl vedem pe reftor şi cu Cordunenii la bară: ce, nu-i tot aia? dar, în fine, nu despre asta vrem să vorbim, ci despre ce se şuşoteşte prin Bucale despre acest proces şi despre dom’ reftor.

Zice-se că acesta ar fi tras sfori şi curmeie aşa încât dosarul să se potrivească cu el la braţ taman o domniţă care ar fi avutadmiraţii grele la el. De aia cică decizia de a renunţa la acuzaţii şi a cere achitarea fostului înalt demnitar (atenţie, deci: cere achitarea taman procurorul, adică cel care trebuie să acuze), a lăsat cu gura căscată toţi colegii madamei. Băi, oare chiar aşa să fie dom’ reftor încă influent pe la Bucale? Nouă parcă nu ne vine a crede... În fine, om vedea la recurs!

Mutarea lui dom’ Costel cu ieslea din grajdul de partid

Veşti bune pentru amicii amicului dom’ Costel de la Cejău, stimaţi telespectatori: după mai bine de două săptămâni de pauză, cât a stat scos din priză şi cu pagina de gardă defectă, cu Error, de ieri auzim că a fost reconectat la reţea şi la  numerosu-i public site-ul judeţean de partid şi de stat Pulsuliesean.ro, gazetă controlată strâns de băieţii de presă de partid ai şefului de la Cejău.

Gurile rele din zona liberală zic că, în realitate, dom’ Costel, om de-al lui Orban, a pus gazeta în stand by până se aşază apele în partid, taman când începuse agitaţia cu aripa Cîţu versus aripa Orban, şi când încă nu se dăduse în bobii politichiei dacă să se meargă mai departe cu Cioloş sau cu Ciolacu. În fine, dacă a reapărut pe piaţă, asta nu poate fi decât un semn bun, şi încă unul că dom’ Costel şi-a mai revenit şi are planuri.

Altceva ne stârnise însă râsul. Toată suspendarea asta parcă ne aminteşte cum, în decembrie ’89,trepăduşii de pe la comitetul comunal PCR au scos omagiile lui Ceaşcă afară din sediul primăriilor, ca să fie cu boborul revoluţionar, dar de frică să nu se întoarcă totuşi vremurile înapoi nu le-au aruncat, ci le-au ascuns pe sub ieslea cailor de la docar. Asta ca, în caz de ceva, ei să se dea înapoi ilegalişti în capitalism. Cam ca şi dom’ Costel, cu gazeta lui...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Lucian DÎRDALA

Dialog pre-diplomatic între Rusia şi Occident (I)

Dacă Moscova doreşte un cadru bilateral de discuţii cu SUA, prin care să-şi etaleze statutul de mare putere, este bine să îl aibă: orice ţâfnă occidentală este, în acest moment, contraproductivă.

Filmuletul zilei

opinii

Ziua Culturii Naţionale Underground

Florin CÎNTIC

Ziua Culturii Naţionale Underground

15 ianuarie a intrat deja în imaginarul colectiv ca o zi fastă! Dar ce-ar fi să sărbătorim şi ziua de 14 ianuarie, ziua de naştere, acum 75 de ani, a lui Luca Piţu, un eseist erudit şi muşcător, unul dintre corifeii culturii alternative, neoficiale, underground. El, care a fost în timpul dictaturii mentorul „Grupului de la Iaşi”, cred că ar binemerita o reverenţă postumă chiar în aceste zile cu focuri de artificii culturale. Iată, deci, ce scriam, sub titlul „Minus Eminescu”, cu şapte ani în urmă, la plecarea sa, într-o zi de iunie care devansa şi ea o comemorare eminesciană:

Legaţi de glie (II)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Legaţi de glie (II)

Relatam în prima parte a articolului toate încercările mele nereuşite de a obţine detaşarea în învăţământ dintr-un judeţ în altul, din judeţul Bacău în judeţul Iaşi, pe vremea Împuşcatului. Eram ca „legaţi de glie” de legi ceauşiste, ca şi robii de pe vremea ceea, când vrabia mălai Viteazul. Aşa că până la urmă am venit cum se spunea într-un scheci COPILĂ, o dulce copilă, adică C-O PILĂ. 

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Alex VASILIU

Dan Eremia Grigorescu - regizorul imaginii fotografice (I)

Între coperți de albume publicate de-a lungul deceniilor în România și în Franța, în coperți de volume cuprinzând evocări și texte scrise la anii tinereții, în spațiile generoase ale expozițiilor devenite subit neîncăpătoare pentru imensitatea peisajelor, pentru geometria variabilă a liniilor și formelor naturale adăpostite în memoria peliculei, în obiectele-fragmente de artă meșteșugite spre finalul secolului al XIX-lea și începutul secolului următor, se ascund fărâme din povestea fascinantă a lui Dan Eremia Grigorescu.

pulspulspuls

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Iacătă-l pe cel mai supărat ales al partidoiului de la Iaşi: i-au luat boii de la bicicletă!

Unul dintre cei mai nemulţumiţi aleşi locali de la partidoi faţă de ultimele numiri sau avansări din filială cică ar fi, aşa este, aţi ghicit: conţilierul Mugurel, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ciucă și plagiatul

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X