anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Show al unui controlor din Iași cu masca sub nas: „Țărancă“! „N-ai ce posta pe Facebook“?

GALERIE
controlor sctp iasi
  • controlor sctp iasi
- +

Un controlor al Companiei de Transport Public Iași a făcut show în autobuzul cu numărul de parc 1949 de pe ruta 19 vineri după-amiază.

UPDATE

Reprezentanții Companiei de Transport Public au transmis un drept la replică în urma apariției acestui articol. Redăm mesajul lor:

”Compania de Transport Public Iași a demarat o anchetă internă cu privire la modul în care controlorul surprins în aceste imagini video și-a îndeplinit atribuțiunile de serviciu, iar în urma cercetării disciplinare, vor fi luate măsurile care se vor impune. Menționăm că astfel de derapaje ale angajaților nu sunt tolerate și de fiecare dată sunt sancționate de către compania noastră. Regretăm situația neplăcută cu care s-au confruntat călătorii din autobuzul în cauză și îi rugăm să accepte scuzele noastre”.

TEXT INIȚIAL

Bărbatul a urcat în zona Podu Roș - Dedeman împreună cu alți patru colegi - un alt controlor și trei femei care verificau temperatura călătorilor. Și-a fixat masca sub nas, iar după ce a verificat legitimațiile de călătorie, a trecut pe sub banda care separă cabina șoferului pentru a sta la taclale cu acesta. Șoferul nu purta mască.

O femeie cu evidente probleme psihice sau emoționale le-a vorbit urât femeilor care doreau să-i verifice temperatura. În acel moment, controlorul, pentru a-și „proteja“ colegele, i-a strigat din urmă femeii care cobora: „Țărancă“!

„Oamenii aceștia reprezintă o instituție, nu ar trebui să se comporte urât, indiferent de situație. Dar dacă vrei să faci show, faci“, a povestit o fată care fusese martoră la incident.

„Spectacolul“ însă nu se terminase. Din cauze necunoscute, între Podu Roș și Granit traficul a fost îngreunat, distanța fiind parcursă în jumătate de oră. O tânără care a surprins câteva cadre pentru a transmite informații celor interesați din trafic în legătură cu ambuteiajul a fost amenințată de același controlor:

N-ai voie să filmezi în autobuz! Poate vrei să cobori la prima! N-ai ce posta pe Facebook?“, i-a transmis pe un ton ironic-amenințător individul.

Tânăra a observat abia atunci că șoferul nu purta mască, iar controlorul cu mult tupeu o purta incorect.

„Probabil s-a gândit că vreau să îi dau pe ei de gol. Intenția mea nu a fost aceasta, dar el singur și-a făcut-o cu mâna lui și nu merită ignorat sau iertat. Nu intenționam să filmez interiorul autobuzului, ci blocajul din trafic deoarece prin natura meseriei mele mă ocup de informare, transmit ce se întâmplă în oraș, iar un blocaj în trafic merită anunțat pentru ca participanții să găsească rute alternative, să evite zona. În altă ordine de idei, autobuzul e mijloc de transport public susținut din banii călătorilor. Acest individ grosolan și tupeist mi-a atras atenția asupra a ceea ce dorea, probabil, să ascundă. Există reguli care trebuie respectate și de către angajați, nu doar de către beneficieri, iar dacă cineva vede o neregulă, are dreptul să vină cu dovezi. În plus, autobuzul are camere de supraveghere. Adică ei au voie să ne filmeze pe noi, noi nu avem voie să-i filmăm pe ei? Ar trebui să se ocupe cineva și de educarea celor trimiși să lucreze direct cu publicul“, a fost de părere tânăra.

Celălalt controlor a încercat să-l mai tempereze pe colegul său și chiar a explicat, firesc, civilizat, că ambuteiajul s-a format în urma unui accident.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.