anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 22.03.2023

Şi-a adus un BMW din Texas, dar nu l-a putut înmatricula nici în instanţă. Două cuvinte i-au stricat afacerea

GALERIE
inmatriculare, bmw,
 • inmatriculare, bmw,
- +

Un ieşean şi-a adus un BMW 335i tocmai din Texas doar ca să se uite la el. Angajaţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculări Vehicule l-au considerat o epavă, şi au refuzat să-l înmatriculeze. Tot epavă a cost considerat BMW-ul şi de către judecători, care au respins plângerea ieşeanului.

Constantin P. şi-a cumpărat maşina în ianuarie 2019, din Statele Unite. Singurul document care îi atesta dreptul de proprietate eliberat de autorităţile americane a fost un "Salvage vehicle title". Ajuns cu automobilul în România, el l-a înmatriculat provizoriu la RAR. Când s-a prezentat însă la SPCRPÎV pentru înmatricularea definitivă, s-a lovit de un refuz ferm: singurul act de proprietate american acceptat în România este "Certificate of title", iar nu "Salvage vehicle title". Diferenţa dintre cele două, ca regim juridic, este majoră. "Certificate of title" atestă un drept de proprietate real asupra unui vehicul. "Salvage vehicle title" se eliberează tot pentru a atesta proprietatea, dar asupra unui vehicul care nu mai poate fi utilizat sau înmatriculat. Abia după reparaţii capitale, inspecţie şi parcurgerea unei proceduri administrative, "Salvage vehicle title" poate fi înlocuit cu un "Certificate of title".

Lămuririle au fost date de Ambasada SUA în România, căreia magistraţii Tribunalului i-au cerut detalii. "Chiar din cuprinsul documentului reiese că obiectul tranzacţiei l-a constituit un vehicul avariat, care nu poate fi utilizat sau înmatriculat în SUA – Texas. În concluzie, documentul Salvage Title emis de autorităţile statului Texas – SUA nu poate constitui dovada dreptului de proprietate cu privire la un vehicul care poate fi supus înmatriculării, ci cel mult dovada unui vehicul declarat neînmatriculabil şi care nu poate fi utilizat în circulaţia publică, respectiv dovada dreptului de proprietate cu privire la o epavă", au concluzionat judecătorii. Recursul înaintat de Constantin P. a fost respins de magistraţii Curţii de Apel miercuri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre marea coaliţie (II)

Lucian DÎRDALA

Despre marea coaliţie (II)

În prezent, în contextul războiului din Ucraina, conducerile celor două partide au la îndemână tema interesului naţional pentru a-i reduce pe membrii nemulţumiţi de funcţionarea guvernării sau de însăşi ideea marii coaliţii.

opinii

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Florin CÎNTIC

Identităţile multiple ale lui Mircea Eliade

Pentru cei care depind de gândirea magică, locul, ora şi ziua naşterii au un caracter special. Sunt oameni care cred că jocurile astrale ale horoscopului le predefinesc destinul şi modul de a trăi. Şi Mircea Eliade făcea parte din această categorie şi e surprinzător cum a promovat toată viaţa o dată a naşterii falsă.

Ergo bibamus!

Radu PĂRPĂUȚĂ

Ergo bibamus!

La CUI (restaurantul-crâşmă al Centrului Universitar Iaşi) sau la alte crâşme din astea simandicoase nu trebuie să bei până ce te faci cui şi să te trimită chelnerul acasă ca pe ultimul pilangiu. Sau, mă rog, să-ţi dea cu flit sau, în fine, să te uşchească, dar aşa, mai manierat, o îmbrânceală acolo - nu cu şuturi în fund ca la Zoiosu sau alte „bombe” asemănătoare. 

O nucă tare: muzica academică modernă

Alex VASILIU

O nucă tare: muzica academică modernă

Programate uneori în funcţie de aniversări/ comemorări, lucrările definitorii pentru muzica secolului XX-XXI îşi găsesc foarte rar locul în stagiunile filarmonicilor din România – stagiuni simfonice, vocal-simfonice, camerale. Invocate deschis ori trecute sub tăcere, motivele sunt obişnuinţa publicului de a asculta capodoperele clasice, romantice, concerte (mai ales pentru pian şi vioară), lipsa cronică a fondurilor necesare achitării drepturilor de interpretare, comoditatea reluării lucrărilor binecunoscute sau a însuşirii opusurilor scurte, relativ uşoare din punct de vedere tehnic. 

pulspulspuls

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Stand-up comedy cu Tanţa şi Costel la Gala Sportului ieşean. Momente şi schiţe!

Chestiuni tare faine auzim că s-au petrecut la finele săptămânii trecute, stimaţi telespectatori, la gala sportului ieşean, eveniment care i-a avut în prim plan pe cei doi penalişti de la liberali: Tanţa şi Costel, cum li se zice mai nou prin politichia de Bahlui. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.