anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Şi-a pierdut libertatea după o tâlhărie pe strada Libertăţii

GALERIE
pierdere, libertate, hot
  • pierdere, libertate, hot
- +

Un ieşean a fost jefuit chiar lângă chioşcul de la care îşi cumpărase bere şi ţigări. Nici proprietarul tonetei, nici prietenul care-l însoţea pe agresor nu au intervenit în ajutorul celui atacat. La o jumătate de an de la comiterea faptei, agresorul a fost condamnat.

În septembrie anul trecut, I.N. a mers la un chioşc de pe strada Libertăţii, pentru a-şi cumpăra o bere şi ţigări. A mers apoi în spatele chioşcului, lângă magistrala de agent termic, pentru a-şi bea berea. După aproximativ 20 de minute, în dreptul chioşcului au oprit doi tineri. Unul dintre ei i-a cerut lui I.N. bani de o bere şi, fără a mai aştepta vreun răspuns, i-a băgat mâna într-unul dintre buzunarele gecii, pentru a-şi lua singur banii. Când I.N. a încercat să riposteze, tâlharul l-a trântit l-a pământ şi l-a lovit cu piciorul în spate, după care i-a sustras din buzunar telefonul mobil şi 150 de lei. Apoi, a fugit printre blocuri.

Tâlharul a fost identificat cu ajutorul fotografiilor din baza de date a Poliţiei în persoana lui Dănuţ Gheorghiu, din Horpaz. Acesta venise în Iaşi în ziua respectivă pentru a căuta prin ghenele de gunoi. Profitase de ocazia oferită de faptul că I.N. stătea singur. În faţa instanţei de judecată, Gheorghiu şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o pedeapsă redusă cu o treime. Acest lucru nu l-a ajutat însă prea mult. În 2020, mai fusese condamnat pentru tâlhărie calificată la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendare. Ca urmare a comiterii unei noi infracţiuni, suspendarea i-a fost revocată, iar pedeapsa a devenit executorie. Magistraţii Tribunalului i-au aplicat încă o condamnare de 2 ani şi 6 luni de închisoare, ajungând astfel la o pedeapsă rezultantă de 5 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa nu este încă definitivă, dosarul urmând să fie reanalizat în iunie de magistraţii Curţii de Apel. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.