Si-a ucis sotul in somn la 2 noaptea cu ciocanul, ca sa se mintuiasca

joi, 08 iulie 2010, 22:43
4 MIN
 Si-a ucis sotul in somn la 2 noaptea cu ciocanul, ca sa se mintuiasca

O femeie din comuna Prisacani si-a ucis sotul cu un ciocan, in somn. Conform anchetatorilor, tragedia a avut loc in urma cu doua nopti, in jurul orei 2. Maria Petrea (44 de ani) i-a aplicat barbatului mai multe lovituri de ciocan in cap. Apoi, femeia a mers linistita in camera copiilor, i-a trezit din somn si le-a marturisit ca l-a ucis pe tatal lor.

Procurorii sustin ca aceasta sufera de probleme psihice si ca nu a putut spune cu exactitate de ce l-a ucis pe Petre Petrea (45 de ani). "Femeia a fost dusa la Spitalul Clinic de Psihiatrie «Socola», unde urmeaza a fi expertizata. Medicii vor stabili daca avea discernamint in momentul comiterii faptei. Ea le-a explicat anchetatorilor ca s-a certat in cursul zilei cu sotul, dar nu a putut spune de ce a recurs la un astfel de gest. Persoana in cauza era cunoscuta cu afectiuni psihice", a declarat ieri procurorul Carmina Pascal, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Iasi.

"M-a trimis Dumnezeu sa iau un pachet!"

Anchetatorii mentioneaza ca cei doi soti aveau impreuna patru copii, doi majori si doi minori. De asemenea, oamenii legii au stabilit ca sotii Petrea locuiau in aceeasi casa din satul Moreni, comuna Prisacani, doar cu trei dintre cei patru copii.

Contactat telefonic, primarul comunei, Constantin Chirila, a precizat ca femeia sustinea uneori lucruri iesite din comun. "A venit chiar ieri la Primarie si am stat de vorba cu ea. Doamna se intelegea bine numai cu mine si cu preotul din sat. Am stat de vorba citeva minute, dar nu a parut agitata. Stiu doar ca a facut un pic de scandal la noi, la Contabilitate. A spus ca a trimis-o Dumnezeu sa ia un pachet si a cerut insistent acel pachet. Dupa aceea a afirmat ca a trimis-o Basescu", a precizat Constantin Chirila.

Acesta a adaugat ca femeia sustinea ca are viziuni mistice, iar vecinii spuneau ca au auzit-o zicind ca ea este Fecioara Maria. "Am auzit de treaba asta, ca spunea prin sat ca ea este Fecioara Maria. S-a spus ca ea ar fi avut o lista cu persoane care ar fi trebuit sa moara, pentru ca ea sa se mintuiasca, dar nu cred asa ceva, nu poate nimeni sa o acuze. Eu nu am auzit-o spunind asa ceva", a confirmat primarul.

"Mi-a spus Dumnezeu sa fac asa!"

Primarul comunei Prisacani sustine ca familia Petrea a avut mai multe probleme, indeosebi financiare, dar si familiale. "Eu ii cunosc pe cei doi soti. Ei au avut mai multe probleme sociale, probleme de familie. E adevarat ca doamna a mai avut niste «iesiri», dar, cind venea la mine, era linistita. Asa cum spuneam, doar cu mine si cu preotul discuta normal, fara sa fie agitata", a mentionat Constantin Chirila.

Edilul-sef a opinat ca una dintre posibilele cauze ale crimei poate fi si situatia financiara. "Ea era foarte necajita, saraca. Probabil din cauza asta au aparut si problemele familiale, nu stiu. Stiu ca dumneaei mai spunea uneori ca are viziuni si ca i-ar fi zis Dumnezeu sa faca una sau alta… Oricum, mie imi pare foarte rau ca s-a intimplat tragedia asta intr-o familie de oameni necajiti", a adaugat primarul din Prisacani.

Pe de alta parte, anchetatorii au precizat ieri ca, dupa efectuarea expertizei psihiatrice, vor lua o decizie in ceea ce o priveste pe Maria Petrea.

"Manifesta un delir mistic"

Maria Petrea era cunoscuta cu afectiuni psihice de mai multi ani, avind mai multe internari in spital pentru tratarea acestora. Medicii spun ca, de-a lungul timpului, femeia a avut mai multe diagnostice, unul dintre ele fiind cel de psihoza epileptica. "Din cite am inteles, in familia pacientei era in permanenta o stare conflictuala. Cel mai probabil, aceasta atmosfera a favorizat agravarea afectiunilor psihice de care suferea femeia. In acest moment, pacienta manifesta un delir mistic. Spune ca o putere divina i-a zis sa-si omoare sotul si nu da semne ca regreta ceea ce a facut", a declarat ieri prof.dr. Calin Scripcaru, managerul spitalului.

Ea va ramine internata in spital sub supraveghere medicala si, in urmatoarea saptamina, va fi supusa mai multor investigatii pentru a se stabili care este acum starea ei psihica si care a fost in momentul crimei.

Astfel, pacienta va aparea in fata comisiei de expertiza psihiatrica saptamina viitoare, in cursul zilei de joi. Comisia va stabili daca femeia a avut sau nu discernamint in momentul comiterii crimei. Avind in vedere istoricul ei medical, cel mai probabil verdictul va fi ca nu a avut discernamint in momentul in care si-a ucis sotul.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii