anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Şi apa chioară se fură: 120 de ieseni prinşi cu probleme la apometre. Iată ce poţi păţi!

GALERIE
contor apa
 • contor apa
- +

Pe parcursul ultimului an, 120 de utilizatori din judeţul Iaşi au fost găsiţi cu sigiliile rupte la contorul de apă potabilă, motiv pentru care au fost consideraţi utilizatori clandestini. Sumele imputate pentru recuperarea pagubelor create au depăşit 102 mii lei. Cele mai multe probleme s-au înregistrat în Zona Metropolitană Iaşi. Cei de la ApaVital au recuperat pe cale amiabilă prejudiciile create prin aceste consumuri clandestine.

Potrivit unei informări a societăţii furnizoare de apă, sigiliile montate pe contori sunt de tip anti-efracţie şi sunt utilizate pentru asigurarea securităţii împotriva accesului neautorizat.

Cele mai multe cazuri de rupere a sigiliilor s-au înregistrat după ce utilizatorii au demontat temporar contorul din instalaţie sau au montat contorul invers (pe fondul unor deficienţe nedepistate la timp pe instalaţia interioară, robinete uitate deschise sau crăpate din cauza îngheţului, apă folosită în exces pentru construcţii, irigaţii, umplerea piscinelor etc.) sau de instalatorii particulari angajaţi de către utilizatori pentru efectuarea unor reparaţii sau intervenţii la reţeaua de apă.

"Ruperea unui sigiliu la contorul de apă este considerată furt din sistemul public de alimentare cu apă, faptă ce constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi care se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare", avertizează societatea de apă.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.