anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Şi băieţii cu ochi albaştri plâng: marea ţeapă A lu' Ioana

GALERIE
puls
 • puls
- +

Dacă tot s-a înnorat aşa urât afară, haideţi să vă înseninăm noi puţin orizonturile povestindu-vă câte una sau alta din zona băieţilor cu ochi albaştri ca seninul cel mai pur, stimaţi telespectatori. 

De-un par egzamplu, voi aţi mai auzit ceva despre fostul şef cu ochi albaştri de la Iaşi A lu' Ioana? Căcu noi mai că l-am uitat de tot pe personagiu, până zilele trecute când amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politico-administrativă de Bahlui, ne-a adus aminte de el. Şi încă în ce context: cică A lu' Ioana ar fi început să încaseze ţepe de ţepe de când nu mai e stăpân pe serviciul băieţilor cu ochi albaştri.

Logic, dacă e să ne gândim că acuma nu îi mai este frică la oameni, nu-i aşa? Aşadar, auzim că, pe lângă terenoiul de la Bucium, pe lângă angroul din Bucovina pe care-l are împreună cu biznismnanul Başca, domn colonel şi-a mai tras la un moment dat şi un terenăloi pe undeva pe la Aroneanu. Semn, evident, că omul a adunat şi a pus deoparte ceva caşcaval, cât a stat în funcţie, şi că a scos de la ciorap nu tot odată, ci cu ţârâita. Numai că, aşa cum vă spuneam, cică la ultima achiziţie domn colonel şi-ar fi luat o ţeapă de zile mari, ţeapă chiar cu grad de general maior, dacă e s-o apreciem după stele şi fireturi.

Cu alte cuvinte, cică nici nu poate ridica nimic serios pe el, din cauza regimului acestuia, dar nici nu-l poate vinde la cât ar face, căci s-a dus deja buhul şi nu se bagă nimeni.Aşa că haideţi s-o dăm pe bune, stimaţi telespectatori: punem cu toţii mână de la mână şi-l ajutăm pe domn colonel cu pensioară greu de dus ca să iasă şi el din impas?

Un scenariu de vară

Vă povesteam ieri despre cum ar fi căzut la pace Dragnea şi Grindeanu, dar unii amici de la Bucureşti ne-au şi transmis că  ar fi vorba, de fapt, doar de un fel de pace mascată, căci Dragnea vrea în continuare să-l schimbe, dar încă nu a găsit ce să-i ofere lui Iohannis ca să intre şi el în jos. Căci schimbarea premierului, cum ştiţi, nu e posibilă fără complicitatea prezidentului.

Adică, dacă Dragnea poate forţa demiterea lui Grindeanu (planul ar fi prin demisia în bloc a tuturor miniştrilor), el nu mai poate forţa mâna lui Iohannis să numească pe cine vrea, căci preşedintele ar putea face figura şi ar putea numi pe altcineva, forţând crearea unei noi majorităţi. Nu credeţi? ce-aţi zice, să spunem, dacă i-ar propune postul lui Tăriceanu? Ha?

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.