Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şi Belgia spune stop

GALERIE
bruges
  • bruges
- +

 

Din cauza interdicţiei autorităţilor civile, Federaţia de la Bruxelles va urma exemplul Olandei şi Franţei. Cei mai grăbiţi în revenirea la fotbal sunt germanii *ţările din apropierea noastră se pregătesc asiduu

* Campionatul belgian nu se va relua cel mai probabil, după ce Consiliul Naţional de Securitate a interzis, miercuri, orice competiţie sportivă până la 31 iulie.În urma acestei decizii, Adunarea Generală a Pro League, liga profesionistă din Belgia, se va întruni la 15 mai pentru a stabili modul în care va fi încheiat sezonul 2019/2020.La 2 aprilie, Pro League a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus. Adunarea Generală a celor 24 de cluburi profesioniste, care trebuia să voteze această propunere, fusese stabilită iniţial pentru 15 aprilie, apoi amânată până la 24 aprilie, după ce UEFA a ameninţat federaţia belgiană cu excluderea echipelor din cupele europene dacă sezonul intern nu va fi dus la bun sfârşit/ Adunarea a mai fost amânată de două ori, până la o deczie a Consiliului Naţional de Securitate. În cel mai probabil scenariu, FC Bruges va fi declarată campioană, Gent, clasată pe locul 2, va juca în preliminariile Ligii Campionilor. Charleroi, Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, şi Standard Liege, la care este legitimat atacantul Denis Drăguş, vor evolua în preliminariile Ligii Europa. Rămâne de stabilit ce se va întâmpla cu retrogradarea şi promovarea în prima ligă. Prima ligă belgiană a fost oprită după disputarea a 29 din cele 30 de etape ale sezonului regulat.În Europa, tot din cauza pandemiei, în Franţa, liga a oprit definitiv sezonul şi a declarat echipa PSG campioană, iar în Olanda, federaţia a anulat campionatul, fără a acorda titlul.

* Prima şi a doua ligă din Germania au primit permisiunea guvernului pentru a se relua, fără sepctatori, în a doua jumătate a lunii mai. Miercuri, cancelarul Angela Merkel şi conducătorii celor 16 landuri germane au ţinut o videoconferinţă şi şi-au dat acordul ca liga (DFL) şi cluburile să stabilească data reluării meciurilor, cel mai devreme fiind week-end-ul 15-17 mai.DFL şi Federaţia Germană de Fotbal (DFB) au oferit un manual detaliat pentru cluburi cu privire la modul în care meciurile din ultimele nouă etape ale sezonului primei ligi se pot desfăşura într-un mediu cât mai sigur posibil, cu respectarea regulilor de distanţare în afara terenului şi cu testarea frecventă a tuturor celor implicaţi. Un prim set de teste a înregistrat 10 persoane pozitive cu virusul Sars-CoV-2, din 1.724 controlate. De asemenea, toate cluburile vor fi supuse unor măsuri stricte de izolare, într-un cantonament, înainte de a putea deveni prima ligă de fotbal majoră din lume care se reia după întreruperea cauzată de pandemia de Covid-19. Campionatul german a fost suspendat la 13 martie, din cauza pandemiei de Covid-19. 1.Bundesliga a fost întreruptă după 25 de etape jucate din 34. 

* Federaţia Sârbă de Fotbal a anunţat, miercuri, că meciurile din prima şi a doua ligă, întrerupte la mijlocul lunii martie din cauza pandemiei de coronavirus, se vor relua la 30 mai, fără spectatori, informează agenţia Tanjug. Ligii inferioare au fost, însă, oprite definitiv. Prima divizie a fost întreruptă după 26 de etape din cele 30 ale sezonului regulat. Federaţia a modificat sistemul competiţional, renunţând la play-off şi play-out. Astfel, vor mai avea loc doar patru etape, ceea ce înseamnă că liderul Steaua Roşie Belgrad, cu un avans de 11 puncte faţă de ocupanta locului secund, Partizan Belgrad, este foarte aproape de un nou titlu. O altă decizie importantă vizează renunţarea la retrogradarea din ligă I, iar în sezonul 2020/2021 numărul echipelor din prima divizie va creşte de la 16 la 18, cu un sistem competiţional tot fără play-off şi play-out.Cupa Serbiei se va relua la 3 iunie, cu sferturile de finală, semifinalele fiind reprogramate la 10 iunie, iar finala, la 24 iunie.

* Meciurile de fotbal s-ar putea relua în Croaţia la finalul lunii mai, cu semifinalele cupei, dacă guvernul va permite, a anunţat,federaţia de la Zagreb. Campionatul primei ligi s-ar putea relua la 6 iunie.”Autorităţile naţionale de protecţie civilă vor avea ultimul cuvânt. Toate meciurile se vor juca fără spectatori „, a arătat HNS într-un comunicat, în care a precizat că partidele din ligile a doua şi a treia nu se vor relua. În momentul întreruperii sezonului fotbalistic din cauza pandemiei de coronavirus, campioana Dinamo Zagreb era în fruntea clasamentului, cu 18 puncte avans în faţa formaţiei Rijeka, cu zece etape rămase până la finalul sezonului.

* Campionatul de fotbal al Bulgariei, întrerupt la 13 martie din cauza pandemiei de coronavirus, s-ar putea relua la 5 sau 12 iunie, a anunţat ministrul Sporturilor, Krasen Kralev. .”Speranţa noastră este ca pregătirea echipelor să se reia la 15 mai, iar campionatul, în iunie. Liga I s-ar putea relua la 5 sau 12 iunie, dar meciurile se vor juca fără spectatori, desigur”, a spus ministrul. Din prima ligă s-au disputat 24 de etape din cele 26 ale sezonului regulat. Ludogoreţ este lidier, cu 55 de puncte, urmată de Levski Sofia, Lokomotiv Plovdiv şi ŢSKA Sofia, cu câte 46.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri