anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Plaje pline de oameni care se bronzează:

Şi românii vor să fie negri!

GALERIE
negru1
 • negru1
- +

În ciuda pandemiei, mulţi compatrioţi au plecat în concediu, că iunie e cam la final şi intrăm în miezul sezonului estival. Ştiri de vacanţă despre românii duşi la mare să se înnegrească fără legătură cu panarama din SUA, în cele ce urmează!

* Pe plaje au apărut deja vânzători ambulanţi care comercializează pietre de călcâie, bureţi şi măşti de protecţie frumos brodate cu "Salutări din Saturn!", "Amintire din Eforie Sud" etc. Cele mai scumpe au modele din scoici şi cochilii de melci lipite în dreptul gurii. / * Deoarece mulţi români nu au mai putut ajunge pe litoralul vecinilor bulgari, un investitor a deschis o mică staţiune cu piscină, numită Galbena; clienţii zic că numele n-are legătură cu staţiunea Albena, ci cu culoarea apei din bazin. / * Alţi investitori au inaugurat un parc de distracţii, cunoscut drept "Michimaus"; nici el nu are legătură cu personajul lui Disney, fiind poreclit aşa de cei care l-au vizitat înainte de ultima deratizare. / * Cum impactul multor atracţii din acest parc a fost redus din cauza regulilor (femeia cu barbă, omul cu două nasuri şi piticul cu patru buze poartă măşti), acolo a fost amenajat "Tunelul Groazei"; la intrare, clienţii sunt termoscanaţi de un domn deghizat în Soros, iar înăuntru apar monştri care le tuşesc şi le strănută în faţă! / * Aurel Burete se află la mare, cu familia; ieri, soacra sa a văzut un fotograf de plajă cu maimuţă şi a cerut să se pozeze cu vietatea; când maimuţa a văzut-o pe doamna a fugit cât colo, speriată. În loc de maimuţă, bătrâna doamnă s-a pozat cu Aurel, uns pe faţă cu nămol. / * În faţa unui WC de pe litoral se putea citi textul scris cu litere mari: "Portul măştilor de protecţie în interiorul cabinelor este obligatoriu, că tanti Marcela, femeia de serviciu, n-a mai curăţat de patru zile!".

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.